Parelcouscous met paprikaspread
en grillkaas
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 50 gram Paprikaspread
- 100 stengel(st) bleekselderij
- 0.5 stuk(s) citroen
- 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 80 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 1 theelepel(s) knoflookpoeder
- 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 75 gram parelcouscous
- 100 gram plantaardige grillkaas
- 125 gram trostomaten
- 100 gram Paprikaspread
- 200 stengel(st) bleekselderij
- 1 stuk(s) citroen
- 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 160 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 2 theelepel(s) knoflookpoeder
- 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 150 gram parelcouscous
- 200 gram plantaardige grillkaas
- 250 gram trostomaten
- 150 gram Paprikaspread
- 300 stengel(st) bleekselderij
- 1.5 stuk(s) citroen
- 6 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 240 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 3 theelepel(s) knoflookpoeder
- 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 225 gram parelcouscous
- 300 gram plantaardige grillkaas
- 375 gram trostomaten
- 200 gram Paprikaspread
- 400 stengel(st) bleekselderij
- 2 stuk(s) citroen
- 8 theelepel(s) italiaanse kruiden
- 320 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 4 theelepel(s) knoflookpoeder
- 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 300 gram parelcouscous
- 400 gram plantaardige grillkaas
- 500 gram trostomaten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Mocht je overdag wat tijd over hebben, maak de kikkererwten dan van tevoren. Zo kun je nog sneller aan tafel schuiven!
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Voordat je de kikkererwten in een ovenschaal doet, zorg ervoor dat ze goed droog zijn. Dep ze bijvoorbeeld droog met keukenpapier of een schone theedoek.
Doe de kikkererwten in een ovenschaal en bestrooi met paprikapoeder, de helft van de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en hussel door elkaar. Bak 25 minuten in de oven. Roer tussentijds een paar keer om.
Breng water aan de kook voor de parelcouscous. Kook de parelcouscous in circa 10 minuten gaar.
Verhit een grillpan of koekenpan met een klein druppeltje olie. Dep de grillkaas droog en bak in de hete pan op hoog vuur. Bestrooi met de rest van de Italiaanse kruiden. Bak aan beide kanten goudbruin.
Was de bleekselderij. Snijd het loof eraf en snijd fijn. Snijd de onderkant van de bleekselderij eraf en snijd de stengels in de breedte in reepjes. Was de tomaten en snijd in partjes. Leg alle geseneden groenten in een grote schaal. Als de couscous gaar is, voeg toe aan de schaal. Breng het geheel op smaak met extra vierge olijfolie, citroensap, peper en zout.
Haal de kikkererwten uit de oven en voeg toe aan de couscoussalade. Hussel geheel en schep op de borden. Schep een dot paprikaspread op de couscous en leg de grillkaas er bovenop.