Parelcouscous met gepofte aubergine
Vega

Parelcouscous met gepofte aubergine

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 50 gram geitenfeta
  • 0.5 stuk(s) groene paprika
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 gram parelcouscous
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 5 gram rozemarijn
  • 10 eetlepel(s) water
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 100 gram geitenfeta
  • 1 stuk(s) groene paprika
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 gram parelcouscous
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 10 gram rozemarijn
  • 20 eetlepel(s) water
  • 3 stuk(s) aubergine
  • 150 gram geitenfeta
  • 2 stuk(s) groene paprika
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 300 gram parelcouscous
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 15 gram rozemarijn
  • 30 eetlepel(s) water
  • 4 stuk(s) aubergine
  • 200 gram geitenfeta
  • 2 stuk(s) groene paprika
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 400 gram parelcouscous
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 20 gram rozemarijn
  • 40 eetlepel(s) water

Benodigdheden

  • bakplaat + bakpapier
  • snijplank
  • mes
  • 1 hapjespan

Tip

Heb je een bouillonblokje of verse bouillon in huis, vervang het water dan door de bouillon.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines doormidden en leg deze met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal. Snijd een ruitjespatroon in het vruchtvlees. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, rits er de helft van de rozemarijn overheen en kruid met zout en peper.

Stap 2

Plaats in de voorverwarmde oven en pof ongeveer 15-20 minuten. De aubergine dient mooi zacht geworden te zijn. Maak ondertussen de knoflook schoon en snipper fijn. Maak de rode ui schoon en snipper fijn. Snijd de groene paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.

Stap 3

Verwarm een scheutje olijfolie en fruit er de knoflook, de ui en de paprika in aan. Voeg wat takjes rozemarijn toe.

Stap 4

Voeg de parelcouscous toe en blus af met het water (zie tip). Roer goed door en dek af met een deksel. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes smoren tot de parelcouscous gaar is. Is al het vocht al verdampt voordat de couscous gaar is, voeg dan nog een scheutje toe.

Stap 5

Houd een halve aubergine p.p apart. Lepel het vruchtvlees uit de overgebleven gepofte aubergines. Hak dit fijn en meng met de couscous. Kruid met zout en peper.

Stap 6

Verdeel de couscous over diepe borden en leg op elk bord een halve gepofte aubergine. Verkruimel de feta erover.