Panzanella met gerookte makreel en spinazie
Vis

Panzanella met gerookte makreel en spinazie

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 20 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 2 theelepel(s) balsamico-azijn
  • 5 bosje(s) basilicum
  • 75 gram brood
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 125 stuk(s) gerookte makreel
  • 40 gram italiaanse kruidenkaas
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 150 gram spinazie
  • 120 gram tomaten
  • 4 theelepel(s) balsamico-azijn
  • 10 bosje(s) basilicum
  • 150 gram brood
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 250 stuk(s) gerookte makreel
  • 75 gram italiaanse kruidenkaas
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) paprika
  • 250 gram spinazie
  • 200 gram tomaten
  • 6 theelepel(s) balsamico-azijn
  • 15 bosje(s) basilicum
  • 225 gram brood
  • 1 stuk(s) citroen
  • 375 stuk(s) gerookte makreel
  • 115 gram italiaanse kruidenkaas
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) paprika
  • 400 gram spinazie
  • 240 gram tomaten
  • 8 theelepel(s) balsamico-azijn
  • 20 bosje(s) basilicum
  • 300 gram brood
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 500 stuk(s) gerookte makreel
  • 150 gram italiaanse kruidenkaas
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) paprika
  • 500 gram spinazie
  • 400 gram tomaten

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd het brood in redelijk grove blokjes. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes, snijd de tomaten in grove stukken en de kruidenkaas in kleine blokjes.

Stap 2

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een bakpan en bak er op middelhoog vuur de blokjes brood in tot ze beginnen te kleuren en krokant worden. Breng op smaak met peper en zout en schep uit de pan.

Stap 3

Doe ondertussen een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de paprika.

Stap 4

Voeg de gebakken paprika toe aan de croutons. Pluk de blaadjes basilicum, scheur in stukjes en voeg toe aan het groenten mengsel.

Stap 5

Pluk de makreelfilets tot grove flakes en voeg deze ook toe. Meng er voorzichtig de spinazie, de kaasblokjes en de gesneden tomaat doorheen en breng het geheel op smaak met citroensap, -rasp, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout.

Stap 6

Serveer de salade lauwwarm of laat gerust nog een kwartiertje staan.