Padthai met waspeen, paksoi en zwarte boontjes
Vegan

Padthai met waspeen, paksoi en zwarte boontjes

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 50 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) koolrabi
  • 0.5 stuk(s) paksoi
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 eetlepel(s) tamarindepasta
  • 250 gram waspeen
  • 75 gram zilvervlies rijstnoedels
  • 100 gram zwarte bonen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) koolrabi
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 4 eetlepel(s) tamarindepasta
  • 500 gram waspeen
  • 150 gram zilvervlies rijstnoedels
  • 200 gram zwarte bonen
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) koolrabi
  • 1.5 stuk(s) paksoi
  • 6 eetlepel(s) sojasaus
  • 6 eetlepel(s) tamarindepasta
  • 750 gram waspeen
  • 225 gram zilvervlies rijstnoedels
  • 300 gram zwarte bonen
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) koolrabi
  • 2 stuk(s) paksoi
  • 8 eetlepel(s) sojasaus
  • 8 eetlepel(s) tamarindepasta
  • 1000 gram waspeen
  • 300 gram zilvervlies rijstnoedels
  • 400 gram zwarte bonen

Benodigdheden

  • dunschiller
  • bakpan
  • wok
  • kookpan

Tip

I.p.v. weken kan je de noedels ook koken, dan hebben ze een mindere bite maar is het wel veel sneller klaar.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Week de noedels 30 tot 45 minuten in koud water. Dit geeft de echte Padthai bite maar voorkoken kan ook als je niet zoveel tijd hebt.

Stap 2

Meng ondertussen de sojasaus en de tamarinde tot een sausje. Snijd de waspeen schuin in stukken en de paksoi in stukken van 2 cm breed. Schil de koolrabi, snijd hem door en schaaf hiervan met de dunschiller of een kaasschaaf brede linten. Schil de knoflook en gember en hak deze fijn. Tip: doe dit samen met de rode peper als je van pittig houdt.

Stap 3

Doe een scheutje olijfolie in een bakpan en bak hierin kort de gember, knoflook en eventueel de rode peper aan. Voeg daarna de waspeen toe en bak deze 5 minuten mee tot ze beetgaar zijn. Voeg vervolgens de paksoi toe en bak nog 1 minuut mee.

Stap 4

Voeg de geweekte noedels, de linten koolrabi, de zwarte boontjes, 100 milliliter water en de saus toe aan de groenten. Kook het geheel 3-4 minuten door tot de saus is opgenomen door de noedels en ze zacht zijn.

Stap 5

Breng de Padthai indien nodig op smaak met peper en zout. Verdeel de noedels over de borden.

Stap 6

Garneer eventueel af met rode peper, gebakken uitjes, gehakt pinda’s en/of koriander.