Pad Thai met scholfilet
Vis

Pad Thai met scholfilet

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 50 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) eieren
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) paksoi
  • 150 gram scholfilet
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 eetlepel(s) tamarindepasta
  • 250 gram waspeen
  • 75 gram zilvervlies rijstnoedels
  • 2 stuk(s) eieren
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 300 gram scholfilet
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 4 eetlepel(s) tamarindepasta
  • 500 gram waspeen
  • 150 gram zilvervlies rijstnoedels
  • 3 stuk(s) eieren
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) paksoi
  • 450 gram scholfilet
  • 6 eetlepel(s) sojasaus
  • 6 eetlepel(s) tamarindepasta
  • 750 gram waspeen
  • 225 gram zilvervlies rijstnoedels
  • 4 stuk(s) eieren
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) paksoi
  • 600 gram scholfilet
  • 8 eetlepel(s) sojasaus
  • 8 eetlepel(s) tamarindepasta
  • 1000 gram waspeen
  • 300 gram zilvervlies rijstnoedels

Benodigdheden

  • bakpan
  • wok
  • kookpan

Tip

Ipv weken kun je de noedels ook koken, dan hebben ze een mindere bite maar is het wel veel sneller klaar. Het gerecht kan je naar wens nog aanvullen met rode peper, gebakken uitjes, gehakte pinda's en/of koriander.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Week de noedels 30 tot 45 minuten in koud water. Dit geeft de echte Padthai bite maar voorkoken kan ook als je niet zoveel tijd hebt. Meng ondertussen de sojasaus en de tamarinde tot een sausje. Snijd de waspeen schuin in stukken en de paksoi in stukken van 2 cm breed.

Stap 2

Schil de knoflook en gember en hak deze fijn. Tip: doe dit samen met de rode peper als je van pittig houdt. Snijd de scholfilet in blokjes en marineer deze in een beetje sojasaus. Doe ondertussen een scheutje olijfolie in een bakpan en bak hierin kort de gember, knoflook en eventueel de rode peper aan. Voeg daarna de waspeen toe en bak deze 5 minuten mee tot ze beetgaar zijn. Voeg vervolgens de paksoi toe en bak nog 1 minuut mee.

Stap 3

Voeg de geweekte noedels, het water en de saus toe aan de groenten. Kook het geheel 3-4 minuten door tot de saus is opgenomen door de noedels en ze zacht zijn. Bak ondertussen de visblokjes in en aparte bakpan gaar in 3 minuten.

Stap 4

Meng als laatste de losgeklopte eieren door de noedels en roer dit ongeveer 1 minuut totdat ze gestold zijn. Breng de Padthai indien nodig op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verdeel de noedels over de borden en schep de gebakken vis eroverheen.

Stap 6

Garneer af met de gebakken uitjes, gehakt pinda’s of koriander.