
Ovenschotel met prei a la crème
vegagehakt en aardappelpuree
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 250 gram aardappel(en)
- 15 gram boter
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 theelepel(s) kerrie
- 50 milliliter melk
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie
- 200 gram prei
- 50 milliliter slagroom
- 35 gram tomatenpuree
- 75 gram vegan gehakt
- 500 gram aardappel(en)
- 30 gram boter
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 2 theelepel(s) kerrie
- 100 milliliter melk
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 400 gram prei
- 100 milliliter slagroom
- 70 gram tomatenpuree
- 150 gram vegan gehakt
- 750 gram aardappel(en)
- 45 gram boter
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje groente
- 3 theelepel(s) kerrie
- 150 milliliter melk
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 600 gram prei
- 150 milliliter slagroom
- 105 gram tomatenpuree
- 225 gram vegan gehakt
- 1000 gram aardappel(en)
- 60 gram boter
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 4 theelepel(s) kerrie
- 200 milliliter melk
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 800 gram prei
- 200 milliliter slagroom
- 140 gram tomatenpuree
- 300 gram vegan gehakt
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 0.00 per weekTip!
Maak met een vork mooie streepjes in de puree voordat je de schotel in de oven zet. Mocht je oven een grillstand hebben, stel die dan de laatste 5 minuten van de oventijd in, zo wordt het pureelaagje mooi goudbruin en een beetje knapperig.
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Schil de aardappelen of boen ze schoon en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 20-25 minuten gaar in water met zout. Giet de aardappelen af, doe ze terug in de pan en laat ze even uitdampen. Voeg de melk en de helft van de boter toe en stamp met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de olie in een koekenpan en bak het vegan gehakt 6 minuten. Voeg de tomatenpuree en zout naar smaak toe en bak nog 2 minuten.
Snijd ondertussen de prei in halve ringen en was zorgvuldig. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en bak de prei 5 minuten. Voeg de kerrie en de slagroom toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat de prei a la crème nog 5 minuten zachtjes koken.
Doe de prei a la crème in een ovenschaal en schep het gebakken vegan gehakt er bovenop. Schep de aardappelpuree op het gehakt en maak er een gelijkmatige laag van. Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven en serveer.