Ovenschotel met linzen, rode kool en appel
Vegan

Ovenschotel met linzen, rode kool en appel

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 40 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 250 stuk(s) aardappel(en)
  • 1 stuk(s) appel(s)
  • 125 gram linzen
  • 100 mililiter plantaardige melk
  • 0.5 gram rode kool
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 100 mililiter rode wijn
  • 500 stuk(s) aardappel(en)
  • 1 stuk(s) appel(s)
  • 250 gram linzen
  • 200 mililiter plantaardige melk
  • 0.5 gram rode kool
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 mililiter rode wijn
  • 750 stuk(s) aardappel(en)
  • 2 stuk(s) appel(s)
  • 375 gram linzen
  • 300 mililiter plantaardige melk
  • 0.5 gram rode kool
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 300 mililiter rode wijn
  • 1000 stuk(s) aardappel(en)
  • 2 stuk(s) appel(s)
  • 500 gram linzen
  • 400 mililiter plantaardige melk
  • 1 gram rode kool
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 400 mililiter rode wijn

Tip

Gebruik je liever geen alcohol? Vervang de wijn dan door appelsap.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de appel en snijd deze in blokjes. Fruit in een ruime pan de appel kort aan in een scheutje olijfolie, voeg de rode kool toe en blus het geheel af met de rode wijn. Schil de aardappels, snijd ze in grove blokken en kook ze in 15 minuten gaar in water met een beetje zout.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pel ondertussen de ui, bak deze kort aan in een pan, en voeg de linzen hieraan toe. Breng de linzen op smaak met peper en zout.

Stap 3

Giet de aardappels af en pureer deze samen met de plantaardige melk tot een mooie puree. Haal de rode kool van het vuur.

Stap 4

Verdeel de rode kool over de ovenschaal en verdeel hierover de linzen en daarna de puree. Bestrooi het geheel met de paneermeel en plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven tot de korst goudbruin gekleurd is.