Ovenschotel met kalfsgehakt en rode kool
Vlees

Ovenschotel met kalfsgehakt en rode kool

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 40 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 250 stuk(s) aardappel(en)
  • 1 stuk(s) appel(s)
  • 50 gram belegen kaas
  • 150 gram kalfsgehakt
  • 200 gram rode kool
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 100 mililiter rode wijn
  • 15 eetlepel(s) roomboter
  • 500 stuk(s) aardappel(en)
  • 1 stuk(s) appel(s)
  • 100 gram belegen kaas
  • 300 gram kalfsgehakt
  • 400 gram rode kool
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 mililiter rode wijn
  • 30 eetlepel(s) roomboter
  • 750 stuk(s) aardappel(en)
  • 2 stuk(s) appel(s)
  • 150 gram belegen kaas
  • 450 gram kalfsgehakt
  • 600 gram rode kool
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 300 mililiter rode wijn
  • 45 eetlepel(s) roomboter
  • 1000 stuk(s) aardappel(en)
  • 2 stuk(s) appel(s)
  • 200 gram belegen kaas
  • 600 gram kalfsgehakt
  • 800 gram rode kool
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 400 mililiter rode wijn
  • 60 eetlepel(s) roomboter

Tip

Wanneer je geen wijn wil gebruiken, kan je het vervangen door appelsap.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de appel en snijd deze in blokjes. Fruit in een ruime pan de appel kort aan in een klontje roomboter, voeg de rode kool toe en blus het geheel af met de rode wijn.

Stap 2

Schil de aardappels, snijd ze in grove blokken en kook ze in 15 minuten gaar in water met een beetje zout. Verwarm de oven voor op 210 graden.

Stap 3

Pel en snipper ondertussen de ui, bak deze kort aan in een pan, rul hierin het gehakt gaar en breng het op smaak met peper en zout.

Stap 4

Giet de aardappels af en pureer deze samen met de melk en de boter tot een mooie puree.

Stap 5

Verdeel de rode kool over de ovenschaal en verdeel hierover het gehakt en daarna de puree.

Stap 6

Rasp hierover de kaas en plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin gekleurd is.