
Ovenpasta met koolraap
tijm en gerookte kip
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 15 gram boter
- 75 gram gerookte kipreepjes
- 75 gram jong belegen kaas
- 0.25 gram koolraap
- 200 milliliter melk
- 75 gram pipette rigate pasta
- 5 gram tijm
- 15 gram zelfrijzend bakmeel
- 30 gram boter
- 150 gram gerookte kipreepjes
- 150 gram jong belegen kaas
- 0.5 gram koolraap
- 400 milliliter melk
- 150 gram pipette rigate pasta
- 10 gram tijm
- 30 gram zelfrijzend bakmeel
- 45 gram boter
- 225 gram gerookte kipreepjes
- 225 gram jong belegen kaas
- 0.75 gram koolraap
- 600 milliliter melk
- 225 gram pipette rigate pasta
- 15 gram tijm
- 45 gram zelfrijzend bakmeel
- 60 gram boter
- 300 gram gerookte kipreepjes
- 300 gram jong belegen kaas
- 1 gram koolraap
- 800 milliliter melk
- 300 gram pipette rigate pasta
- 20 gram tijm
- 60 gram zelfrijzend bakmeel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie
Vanaf 0.00 per weekTip!
Omdat deze week zelfrijzend bakmeel in de box zit voor een ander recept, gebruiken we die ook om een ‘roux’ mee te maken. Normaal gesproken maak je die met bloem, maar met zelfrijzend bakmeel kan het ook.
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de koolraap schoon of schil de knol. Snijd de koolraap in blokjes van 1x1 cm. Kook de koolraapblokjes in ruim water met zout in 10 minuten gaar en giet daarna af.
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel kort af met koud water.
Rasp de kaas. Verhit de boter in een pan en voeg het zelfrijzend bakmeel toe als de boter gesmolten is. Laat het bakmeel al roerend 2 minuten garen. Voeg de melk toe en breng het geheel al roerend met een garde aan de kook. Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg samen met de helft van de kaas toe aan de bechamelsaus. Roer tot de kaas in de saus gesmolten is. Voeg de koolraapblokjes, gerookte kipreepjes en pasta toe, breng flink op smaak met peper en zout.
Schep de pasta met koolraap in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Gratineer de pasta 15 minuten boven in de oven en serveer.