Orzo schotel met tomaat en venkel
Vega

Orzo schotel met tomaat en venkel

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 theelepel(s) azijn
  • 0.5 bosje(s) bosui
  • 25 gram feta
  • 0.5 stuk(s) groente bouillonblokje
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 100 gram orzo
  • 10 gram provenciaalse kruidenmix
  • 125 gram tomaat
  • 0.5 stuk(s) venkel
  • 200 eetlepel(s) water
  • 2 theelepel(s) azijn
  • 1 bosje(s) bosui
  • 50 gram feta
  • 1 stuk(s) groente bouillonblokje
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 200 gram orzo
  • 20 gram provenciaalse kruidenmix
  • 250 gram tomaat
  • 1 stuk(s) venkel
  • 400 eetlepel(s) water
  • 3 theelepel(s) azijn
  • 1 bosje(s) bosui
  • 75 gram feta
  • 1.5 stuk(s) groente bouillonblokje
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 300 gram orzo
  • 30 gram provenciaalse kruidenmix
  • 375 gram tomaat
  • 1.5 stuk(s) venkel
  • 600 eetlepel(s) water
  • 4 theelepel(s) azijn
  • 2 bosje(s) bosui
  • 100 gram feta
  • 2 stuk(s) groente bouillonblokje
  • 1.5 stuk(s) komkommer
  • 400 gram orzo
  • 40 gram provenciaalse kruidenmix
  • 500 gram tomaat
  • 2 stuk(s) venkel
  • 800 eetlepel(s) water

Benodigdheden

  • grillpan
  • mandoline
  • koksmes
  • snijplank
  • hapjespan
  • waterkoker

Tip

Maak het gerecht af met wat blaadjes dragon of olijven kruid uit de kruidentuin...

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Was de tomaten, komkommer(s), venkel(s), kruidenmix en bosui. Kook de aangegeven hoeveelheid water in de waterkoker en laat vervolgens de bouillonblokjes in een pan of maatbeker oplossen in het gekookte water.

Stap 2

Snijd de venkel(s) met lof in zo dun mogelijke plakjes, (gebruik hiervoor een mandoline of een scherp koksmes). Snijd ook de komkommer(s) in plakjes. Verdeel de helft van de venkel(s) met komkommer plakjes en lof van venkel(s) in een saladeschaal. Halveer de tomaten. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes. Laat de rest van de bosui heel en kruid met olijfolie en peper en zout. Verkruimel de feta. Hak de verse kruiden fijn.

Stap 3

Verwarm een hapjespan op het vuur, voeg een scheut olijfolie toe. Voeg de kruiden, orzo, tomaten en andere helft van de venkel plakjes toe. Bak deze een paar minuten mee. Voeg nu de bouillon toe en plaats de deksel op de pan. Gaar op middelhoog vuur voor ongeveer 15 minuten. Roer regelmatig door. Proef voor het serveren goed of de orzo gaar is.

Stap 4

Meng ondertussen de komkommer en venkel plakjes samen in de saladeschaal. Kruid met olijfolie, de azijn, peper en zout.

Stap 5

Verwarm de grillpan goed heet. Grill hierin kort de bosui.

Stap 6

Verdeel de orzo over de borden en dresseer met de overgebleven bosui ringetjes, feta en gegrilde bosui. Serveer samen met de venkel-komkommersalade.