Oesterzwamburger met koolsalade
Vegan

Oesterzwamburger met koolsalade

en kriel

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 250 gram krieltjes
  • 1 stuk(s) oesterzwamburger
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 theelepel(s) paprikapoeder
  • 1 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
  • 30 gram plantaardige yoghurt
  • 125 gram rode kool
  • 40 gram uienchutney
  • 125 gram wortel
  • 2 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 500 gram krieltjes
  • 2 stuk(s) oesterzwamburger
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 theelepel(s) paprikapoeder
  • 2 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
  • 60 gram plantaardige yoghurt
  • 250 gram rode kool
  • 80 gram uienchutney
  • 250 gram wortel
  • 3 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 750 gram krieltjes
  • 3 stuk(s) oesterzwamburger
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 theelepel(s) paprikapoeder
  • 3 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
  • 90 gram plantaardige yoghurt
  • 375 gram rode kool
  • 120 gram uienchutney
  • 375 gram wortel
  • 4 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 1000 gram krieltjes
  • 4 stuk(s) oesterzwamburger
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 theelepel(s) paprikapoeder
  • 4 eetlepel(s) plantaardige mayonaise
  • 120 gram plantaardige yoghurt
  • 500 gram rode kool
  • 160 gram uienchutney
  • 500 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Wegens de positieve reacties op dit recept eerder dit jaar, doen we 'm gewoon nog een keer in de box. We hebben de zoete aardappel vervangen door krieltjes. De zoete aardappelen komen pas later in het seizoen!

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de krieltjes schoon en halveer ze. Doe ze in een kom en meng met olijfolie en paprikapoeder. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de krieltjes 30-35 minuten in de oven. Schep halverwege de baktijd om.

Stap 2

Was de rode kool en de wortel. Verwijder eventueel de harde, buitenste bladeren van de rode kool en snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes (heb je een keukenmachine of mandoline, gebruik die dan hiervoor). Snijd de wortel in lange plakken en vervolgens in lange, dunne reepjes.

Stap 3

Doe de rode kool en wortel in een kom. Voeg de yoghurt mayonaise en uienchutney toe. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Bak in een grillpan de burgers 2-3 minuten per kant. Snijd de broodjes doormidden en bak 2-3 minuten mee met de aardappel in de oven.

Stap 5

Haal de krieltjes en de broodjes uit de oven. Beleg de broodjes met een deel van de koolsalade en de burgers. Serveer dit samen met de geroosterde aardappeltjes en de rest van de koolsalade.