
Milde massaman curry
met paksoi, tofu en rijst
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) Shanghai paksoi
- 55 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 1 teentje(s) knoflook
- 100 milliliter kokosmelk
- 1 eetlepel(s) massaman curry pasta
- 75 gram rijst
- 55 gram tofu curry
- 0.5 stuk(s) ui
- 75 gram wortel
- 2 stuk(s) Shanghai paksoi
- 110 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 2 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 2 eetlepel(s) massaman curry pasta
- 150 gram rijst
- 110 gram tofu curry
- 1 stuk(s) ui
- 150 gram wortel
- 3 stuk(s) Shanghai paksoi
- 165 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 3 teentje(s) knoflook
- 300 milliliter kokosmelk
- 3 eetlepel(s) massaman curry pasta
- 225 gram rijst
- 165 gram tofu curry
- 1.5 stuk(s) ui
- 225 gram wortel
- 4 stuk(s) Shanghai paksoi
- 220 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 4 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 4 eetlepel(s) massaman curry pasta
- 300 gram rijst
- 220 gram tofu curry
- 2 stuk(s) ui
- 300 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie
Vanaf 56.45 per weekTip
Wil je de curry nog authentieker laten smaken? Bestrooi dan met verse koriander en knijp er een partje limoen boven.
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paksoi in stukjes van 2 cm. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de tofu in blokjes van 1 x 1 cm. Laat de kikkererwten uitlekken.
Verhit olie in een wok of hapjespan. Bak de blokjes tofu 4 minuten op hoog vuur. Zet het vuur lager en fruit de ui en knoflook 3 minuten mee. Voeg de currypasta toe als de ui er glazig uitziet en fruit een paar minuten mee. Voeg de kokosmelk en breng aan de kook.
Voeg de kikkererwten, wortel en de paksoi toe aan de curry en laat circa 8 minuten garen op laag vuur. Proef en breng de curry eventueel verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst en de curry over de (diepe) borden en serveer.