Meatless burger met Waldorfsalade
Vega

Meatless burger met Waldorfsalade

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 0.25 eetlepel(s) azijn
  • 25 gram babyleafmix
  • 150 gram bleekselderij (gr)
  • 10 gram gepelde walnoten
  • 1 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 stuk(s) meatless burger
  • 0.5 theelepel(s) mosterd
  • 15 gram rozijnen
  • 1 stuk(s) appel
  • 0.5 eetlepel(s) azijn
  • 50 gram babyleafmix
  • 300 gram bleekselderij (gr)
  • 20 gram gepelde walnoten
  • 2 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 stuk(s) meatless burger
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 30 gram rozijnen
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 0.75 eetlepel(s) azijn
  • 75 gram babyleafmix
  • 450 gram bleekselderij (gr)
  • 30 gram gepelde walnoten
  • 3 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 6 eetlepel(s) mayonaise
  • 3 stuk(s) meatless burger
  • 1.5 theelepel(s) mosterd
  • 45 gram rozijnen
  • 2 stuk(s) appel
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 100 gram babyleafmix
  • 600 gram bleekselderij (gr)
  • 40 gram gepelde walnoten
  • 4 stuk(s) hamburgerbroodje
  • 8 eetlepel(s) mayonaise
  • 4 stuk(s) meatless burger
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 60 gram rozijnen

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 54.95 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Liever een iets zoetere dressing voor de waldorfsalade? Meng er dan een lepeltje honing door.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Halveer de stengels bleekselderij in de lengte en snijd ze vervolgens in kleine stukjes van ongeveer 1 cm. Doe in een schaal.

Stap 2

Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in blokjes. Doe ze bij de bleekselderij.

Stap 3

Meng in een kommetje ¾ van de mayo met de mosterd en de azijn en een eetlepel water per persoon. Hak de walnoten grof en meng ze samen met de rozijnen door de Waldorf salade.

Stap 4

Bak de burgers in een grillpan of koekenpan 8-10 min. gaar. Keer regelmatig.

Stap 5

Halveer de hamburgerbroodjes overlangs. Rooster de broodjeshelften met de snijkant naar beneden 1 min. in een koekenpan of grillpan.

Stap 6

Leg de burgers op de onderkanten van de broodjes en verdeel er de babyleafmix over. Verdeel de rest van de mayonaise over de broodjes en leg de bovenkanten van de broodjes erop. Serveer met de waldorfsalade.