
Lauwwarme bulgur met harissa en grillkaas
rammenas en winterpostelein
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 gram bulgur
- 0.5 stuk(s) citroen
- 100 gram grillkaas
- 1 eetlepel(s) harissa
- 2 theelepel(s) honing
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 50 gram rammenas
- 150 milliliter water
- 50 gram winterpostelein
- 150 gram bulgur
- 1 stuk(s) citroen
- 200 gram grillkaas
- 2 eetlepel(s) harissa
- 4 theelepel(s) honing
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 100 gram rammenas
- 300 milliliter water
- 100 gram winterpostelein
- 225 gram bulgur
- 1.5 stuk(s) citroen
- 300 gram grillkaas
- 3 eetlepel(s) harissa
- 6 theelepel(s) honing
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 150 gram rammenas
- 450 milliliter water
- 150 gram winterpostelein
- 300 gram bulgur
- 2 stuk(s) citroen
- 400 gram grillkaas
- 4 eetlepel(s) harissa
- 8 theelepel(s) honing
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 200 gram rammenas
- 600 milliliter water
- 200 gram winterpostelein
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip!
Winterpostelein is door de steeltjes wat lastig door de bulgur te mengen. Je kunt het jezelf makkelijker maken door de postelein grof te hakken.
Chef Colette
Bereidingswijze
Schil de rammenas en snijd in kleine blokjes van 1/2 x 1/2 cm. Breng het water aan de kook met een snuf zout en voeg de bulgur en de rammenasblokjes toe. Kook al roerend 2 minuten en zet het vuur vervolgens uit. Laat de bulgur nog 10 minuten staan.
Meng in een kommetje de harissa en de olijfolie. Rasp de gele schil van de citroen erboven. Pers de citroen uit en voeg het sap ook toe. Voeg de honing toe en meng alles door elkaar.
Meng het harissamengsel door de bulgur. Hak de winterpostelein grof en meng door de bulgur.
Snijd de grillkaas in plakjes van 1 cm dik. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de grillkaas in 4-5 minuten goudbruin. Keer de plakjes na een paar minuten.
Verdeel de lauwwarme bulgur over de borden, leg de grillkaas erop en serveer.