Koolrabistamppot met gehaktbal
Vlees

Koolrabistamppot met gehaktbal

en jus

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram aardappel(en)
  • 10 gram boter
  • 1 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 8 gram kervel
  • 0.5 stuk(s) koolrabi
  • 50 milliliter melk
  • 0.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 50 milliliter water
  • 500 gram aardappel(en)
  • 20 gram boter
  • 2 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 16 gram kervel
  • 1 stuk(s) koolrabi
  • 100 milliliter melk
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 stuk(s) ui
  • 100 milliliter water
  • 750 gram aardappel(en)
  • 30 gram boter
  • 3 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 24 gram kervel
  • 1.5 stuk(s) koolrabi
  • 150 milliliter melk
  • 1.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 150 milliliter water
  • 1000 gram aardappel(en)
  • 40 gram boter
  • 4 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 32 gram kervel
  • 2 stuk(s) koolrabi
  • 200 milliliter melk
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 stuk(s) ui
  • 200 milliliter water

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 47.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Kervel heeft een vrij uitgesproken, beetje anijsachtige smaak. Proef eerst een paar blaadjes en beslis dan of je het kruid wil toevoegen aan je stamppot!

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Boen de aardappelen schoon. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20-25 minuten gaar in water met zout.

Stap 2

Schil de koolrabi, snijd in blokjes van ca. 1 cm. Pel de ui en snipper fijn. Voeg de koolrabi en helft van de ui na 10 minuten toe aan de aardappelen en kook samen gaar.

Stap 3

Verhit een klontje boter in een koekenpan en fruit de rest van de ui 3 minuten. Voeg de sojasaus, het water en de gehaktballen toe en verwarm de ballen 15 minuten. keer regelmatig.

Stap 4

Giet de aardappels, ui en koolrabi af. Voeg melk en boter toe en stamp met een pureestamper tot een grove stamppot.

Stap 5

Snijd of knip de kervel fijn en meng door de stamppot. Proef en breng de stamppot verder op smaak met peper en eventueel zout.

Stap 6

Verdeel de stamppot en gehaktballen over de borden, schenk de uienjus uit de pan erover en serveer.