
Koningsrisotto met geglaceerde wortels
en pittenmix
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 150 gram gekleurde wortelen
- 25 gram pittenmix
- 25 gram plantaardige boter
- 75 gram risottorijst
- 25 gram rode linzen gedroogd
- 0.25 stuk(s) sinaasappel(s)
- 0.5 stuk(s) ui
- 350 milliliter water
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 300 gram gekleurde wortelen
- 50 gram pittenmix
- 50 gram plantaardige boter
- 150 gram risottorijst
- 50 gram rode linzen gedroogd
- 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
- 1 stuk(s) ui
- 700 milliliter water
- 1.5 stuk(s) bouillonblokje groente
- 450 gram gekleurde wortelen
- 75 gram pittenmix
- 75 gram plantaardige boter
- 225 gram risottorijst
- 75 gram rode linzen gedroogd
- 0.75 stuk(s) sinaasappel(s)
- 1.5 stuk(s) ui
- 1050 milliliter water
- 2 stuk(s) bouillonblokje groente
- 600 gram gekleurde wortelen
- 100 gram pittenmix
- 100 gram plantaardige boter
- 300 gram risottorijst
- 100 gram rode linzen gedroogd
- 1 stuk(s) sinaasappel(s)
- 2 stuk(s) ui
- 1400 milliliter water
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan
Vanaf 0.00 per weekTip!
Houd je van lekker zoete worteltjes, besprenkel ze dan met een beetje vloeibare ahornsiroop voor ze de oven ingaan. Zo karamelliseren ze ook nog wat mooier.
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de wortelen in de lengte in vieren. Snijd de grote exemplaren nogmaals in de lengte doormidden zodat alle wortels gelijkmatig garen. Leg ze in een ruime ovenschaal. Smelt de helft van de plantaardige boter in een steelpan en rasp de oranje schil van de sinaasappel erboven. Pers de sinaasappel uit en meng het sap door de boter. Besprenkel de wortels met de gesmolten sinaasappelboter en bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de wortels 20-25 minuten in de oven.
Breng ondertussen het water aan de kook met de bouillonblokjes. Houd de bouillon op een klein pitje tegen de kook aan.
Snipper de ui. Smelt de rest van de plantaardige boter in een kookpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de rijst en de linzen toe en bak 3 minuten mee. Zet het vuur middelhoog en voeg al roerende in delen de bouillon toe. Voeg steeds pas weer bouillon toe als de vorige portie is opgenomen door de rijst en linzen. De risotto is klaar als de rijst gaar is en de risotto dik vloeibaar. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Neem de worteltjes uit de oven en meng de gesmolten sinaasappelboter uit de ovenschaal door de risotto.
Schep de risotto op de borden, leg de worteltjes erbij, bestrooi met de pittenmix en serveer.