Kokoscurry
Vega

Kokoscurry

met wortel, spinazie, naanbrood en spinaziedip

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 mililiter kokosmelk
  • 125 gram linzen
  • 1 stuk(s) naanbrood
  • 1 eetlepel(s) rode currypasta
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 gram spinazie
  • 250 gram waspeen
  • 100 mililiter yoghurt
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 mililiter kokosmelk
  • 250 gram linzen
  • 2 stuk(s) naanbrood
  • 1 eetlepel(s) rode currypasta
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 300 gram spinazie
  • 450 gram waspeen
  • 200 mililiter yoghurt
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 300 mililiter kokosmelk
  • 375 gram linzen
  • 3 stuk(s) naanbrood
  • 2 eetlepel(s) rode currypasta
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 500 gram spinazie
  • 650 gram waspeen
  • 300 mililiter yoghurt
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 400 mililiter kokosmelk
  • 500 gram linzen
  • 4 stuk(s) naanbrood
  • 2 eetlepel(s) rode currypasta
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 600 gram spinazie
  • 900 gram waspeen
  • 400 mililiter yoghurt

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 graden. Pel vervolgens de rode uien en snipper deze fijn. Was de waspeentjes en snijd schuin in stukjes.

Stap 2

Was de spinazie grondig in koud water. Pel daarna de knoflook en hak deze goed fijn.

Stap 3

Doe een scheutje olijfolie in een bakpan. Fruit de knoflook kort aan en voeg de spinazie handje voor handje toe tot hij geslonken is. Laat de spinazie vervolgens voor 10 minuten afkoelen. Bak ondertussen het naanbrood af in de oven volgens de verpakking.

Stap 4

Doe tegelijkertijd een scheutje olijfolie in een hapjespan. Fruit de rode ui 1 minuut aan, voeg de waspeen toe en laat het geheel 5 minuten bakken. Voeg vervolgens de rode currypasta en de kokosmelk toe en laat dit 5 minuten inkoken. Voeg daarna de helft van de gebakken spinazie en de linzen toe en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Snijd als laatste de rest van de gebakken spinazie zo fijn mogelijk en meng deze met de yoghurt, peper en zout tot een spinazie dip.

Stap 6

Serveer de curry met het naanbrood en de spinaziedip.