Kip wraps met ajvar, witte kool en yoghurt
Vlees

Kip wraps met ajvar, witte kool en yoghurt

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 35 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 100 gram aardappel groot
  • 100 gram ajvar
  • 100 gram chinese kool
  • 2 stuk(s) tortilla wraps
  • 25 mililiter volle yoghurt
  • 100 gram waspeen
  • 200 gram aardappel groot
  • 200 gram ajvar
  • 200 gram chinese kool
  • 4 stuk(s) tortilla wraps
  • 50 mililiter volle yoghurt
  • 200 gram waspeen
  • 300 gram aardappel groot
  • 300 gram ajvar
  • 300 gram chinese kool
  • 6 stuk(s) tortilla wraps
  • 75 mililiter volle yoghurt
  • 300 gram waspeen
  • 400 gram aardappel groot
  • 400 gram ajvar
  • 400 gram chinese kool
  • 8 stuk(s) tortilla wraps
  • 100 mililiter volle yoghurt
  • 400 gram waspeen

Benodigdheden

  • 1 bakplaat of ovenschaal
  • bakpan
  • vergiet
  • vetvrij papier
  • snijplank
  • mes
  • hapjespan
  • salade kom

Tip

Ben je een liefhebber van knoflook? Voeg wat toe aan de yoghurt, voor bij de koolsalade.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 120 graden om de wraps straks warm te houden. Schil en was de waspeen en de aardappelen. Doe de yoghurt in een saladekom en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.

Stap 2

Snijd de kool in hele dunne reepjes en was goed in het vergiet. Leg de kool in de saladekom en meng met de yoghurt. Snijd de waspeen in dunne plakjes en de aardappel in blokjes van 1 cm. Snijd de kip in reepjes.

Stap 3

Verwarm de hapjespan met een scheutje olijfolie en bak de aardappelblokjes samen met waspeen 3-4 minuten. Voeg de ajvar toe. Zet het vuur laag en laat nog ca. 10 minuten rustig pruttelen met de deksel op de pan. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Verwarm ondertussen de bakpan en bak de wraps 1 minuut per kant. Leg ze in de oven om warm te houden. Bak nu, met een scheutje olijfolie, de kipreepjes in 4-6 minuten mooi krokant.

Stap 5

VULLEN Vul de wraps met de warme ajvarsaus, koolsalade en kipreepjes. Rol mooi strak dicht en snijd schuin doormidden.

Stap 6

Verdeel de wraps over de borden.