Kimchi fried rice
Vegan

Kimchi fried rice

met paksoi en gebakken tempeh

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 70 gram kimchi
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) paksoi
  • 100 gram rijst
  • 5 milliliter sesamolie
  • 0.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 100 gram tempeh
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 140 gram kimchi
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) paksoi
  • 200 gram rijst
  • 10 milliliter sesamolie
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 200 gram tempeh
  • 1 stuk(s) ui
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 210 gram kimchi
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) paksoi
  • 300 gram rijst
  • 15 milliliter sesamolie
  • 1.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 300 gram tempeh
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 270 gram kimchi
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) paksoi
  • 400 gram rijst
  • 20 milliliter sesamolie
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 400 gram tempeh
  • 2 stuk(s) ui
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Het beste resultaat krijg je als de rijst helemaal is afgekoeld nadat deze gekookt is. Kook de rijst dus een dag eerder als je de tijd hebt (en eraan denkt). Dan staat dit gerecht bovendien binnen 20 minuten op tafel!

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitdampen.

Stap 2

Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paksoi in stukken van 2-3 cm. Hak de kimchi grof.

Stap 3

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 minuten. Voeg de kimchi toe en bak 3-4 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg de rijst en sesamolie toe en warm al omscheppend nog 2 minuten door. Doe de kimchi fried rice in een schaal.

Stap 4

Snijd de tempeh in plakken en vervolgens in reepjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak daarin de tempeh goudbruin. Breng op smaak met de helft van de sojasaus.

Stap 5

Verhit ook een scheutje olie in de wok en roerbak de paksoi met de knoflook 2 minuten. Voeg de rest van de sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut.

Stap 6

Serveer de rijst met de tempeh erop en de paksoi ernaast.