
Kikkererwtencurry met pompoen
en pastinaak
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 25 gram currypasta geel
- 110 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 1 teentje(s) knoflook
- 100 milliliter kokosmelk
- 75 gram pastinaak
- 150 gram pompoen oranje
- 20 gram winterpostelein
- 75 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 50 gram currypasta geel
- 220 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 2 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 150 gram pastinaak
- 300 gram pompoen oranje
- 40 gram winterpostelein
- 150 gram zilvervliesrijst
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 75 gram currypasta geel
- 330 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 3 teentje(s) knoflook
- 300 milliliter kokosmelk
- 225 gram pastinaak
- 450 gram pompoen oranje
- 60 gram winterpostelein
- 225 gram zilvervliesrijst
- 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 100 gram currypasta geel
- 440 gram kikkererwten uit blik/ pak
- 4 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 300 gram pastinaak
- 600 gram pompoen oranje
- 80 gram winterpostelein
- 300 gram zilvervliesrijst
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega
Vanaf 0.00 per weekTip!
Houd je pompoen over? Maak er pompoensoep van! Daar kun je dan meteen ook andere restjes groente in verwerken.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de pompoen en snijd in parten, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel of een mesje. Snijd de parten pompoen in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Schillen is niet nodig. Snijd de knoflook fijn. Schil de pastinaak of boen schoon. Snijd ze in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in stukjes.
Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan of braadpan. Bak de pompoen, knoflook, pastinaak en 5-6 minuten op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut mee.
Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Voeg de kokosmelk en de kikkererwten toe aan de groenten en breng al roerend aan de kook. Laat de curry nog circa 8 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 2 minuten de winterpostelein toe en laat slinken.
Schep de rijst en de curry in diepe borden en serveer.