Kikkererwtencurry met pompoen
Vega

Kikkererwtencurry met pompoen

en pastinaak

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 110 gram kikkererwten
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 1.5 eetlepel(s) massaman curry pasta
  • 75 gram pastinaak
  • 150 gram pompoen oranje
  • 20 gram winterpostelein
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 220 gram kikkererwten
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 3 eetlepel(s) massaman curry pasta
  • 150 gram pastinaak
  • 300 gram pompoen oranje
  • 40 gram winterpostelein
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 330 gram kikkererwten
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 4.5 eetlepel(s) massaman curry pasta
  • 225 gram pastinaak
  • 450 gram pompoen oranje
  • 60 gram winterpostelein
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 440 gram kikkererwten
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 6 eetlepel(s) massaman curry pasta
  • 300 gram pastinaak
  • 600 gram pompoen oranje
  • 80 gram winterpostelein
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 48.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Houd je pompoen over? Maak er pompoensoep van! Daar kun je dan meteen ook andere restjes groente in verwerken.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Was de pompoen en snijd in parten, verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel of een mesje. Snijd de parten pompoen in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Schillen is niet nodig. Snijd de knoflook fijn. Schil de pastinaak of boen schoon. Snijd ze in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in stukjes.

Stap 3

Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan of braadpan. Bak de pompoen, knoflook, pastinaak en 5-6 minuten op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut mee.

Stap 4

Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Voeg de kokosmelk en de kikkererwten toe aan de groenten en breng al roerend aan de kook. Laat de curry nog circa 8 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 2 minuten de winterpostelein toe en laat slinken.

Stap 5

Schep de rijst en de curry in diepe borden en serveer.