Jollofrijst met gebakken vis
Vis

Jollofrijst met gebakken vis

en kerrieworteltjes

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 eetlepel(s) bloem
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 0.25 stuk(s) chilipeper
  • 150 gram gekleurde wortelen
  • 15 gram gember
  • 120 gram kabeljauwfilet
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 250 milliliter kokend water
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram rijst
  • 35 gram tomatenpuree
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 1 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 0.5 stuk(s) chilipeper
  • 300 gram gekleurde wortelen
  • 30 gram gember
  • 240 gram kabeljauwfilet
  • 4 theelepel(s) kerrie
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 500 milliliter kokend water
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram rijst
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 stuk(s) ui
  • 1.5 eetlepel(s) bloem
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 0.75 stuk(s) chilipeper
  • 450 gram gekleurde wortelen
  • 45 gram gember
  • 360 gram kabeljauwfilet
  • 6 theelepel(s) kerrie
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 750 milliliter kokend water
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram rijst
  • 105 gram tomatenpuree
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 2 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 1 stuk(s) chilipeper
  • 600 gram gekleurde wortelen
  • 60 gram gember
  • 480 gram kabeljauwfilet
  • 8 theelepel(s) kerrie
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1000 milliliter kokend water
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 400 gram rijst
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Goed nieuws voor gemberliefhebbers: voor het eerst wordt gember geteeld op Nederlandse grond! En niet zomaar door iemand, maar door onze biologische boer Gert van Brakel. Om de kwaliteit te waarborgen, wordt de gember luchtdicht verpakt, zodat uitdroging geen kans krijgt. De gember die je overhoudt is perfect in je thee, curries of een shotje! De pepers kunnen erg pittig zijn! Wees daarom voorzichtig met de hoeveelheid chilipeper die je toevoegt als je er niet zo goed tegen kan.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd in kleine stukjes. Halveer de peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in kleine stukjes.

Stap 2

Verhit de olie in een kookpan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook 4-5 minuten tot de ui glazig is. Voeg de gember, rode peper en de helft van de kerriepoeder toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.

Stap 3

Voeg de rijst, groentebouillonblokje(s) en het kokend water toe en breng aan de kook. Laat de rijst op laag vuur in 20 minuten gaar koken. Roer heel regelmatig zodat de jollofrijst niet aanbrandt.

Stap 4

Snijd de wortels in schuine plakjes Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de wortels met de rest van de kerriepoeder 4-5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Bestrooi de vis met bloem, peper en zout. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de vis in ongeveer 5 minuten gaar. Keer halverwege.

Stap 6

Schep de jollofrijst en de wortels op de borden. Leg de gebakken vis erbij en serveer.