INSPIRATIE: Rabarbercake
Vega

INSPIRATIE: Rabarbercake

met kaneel

  • 70 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 135 milliliter (biologische) zonnebloemolie
  • 3 stuk(s) eieren
  • 2 theelepel(s) kaneel
  • 250 gram rabarber
  • 100 milliliter volle yoghurt
  • 180 gram witte basterdsuiker
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 0.5 theelepel(s) zout
  • 135 milliliter (biologische) zonnebloemolie
  • 3 stuk(s) eieren
  • 2 theelepel(s) kaneel
  • 250 gram rabarber
  • 100 milliliter volle yoghurt
  • 180 gram witte basterdsuiker
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 0.5 theelepel(s) zout
  • 135 milliliter (biologische) zonnebloemolie
  • 3 stuk(s) eieren
  • 2 theelepel(s) kaneel
  • 250 gram rabarber
  • 100 milliliter volle yoghurt
  • 180 gram witte basterdsuiker
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 0.5 theelepel(s) zout
  • 135 milliliter (biologische) zonnebloemolie
  • 3 stuk(s) eieren
  • 2 theelepel(s) kaneel
  • 250 gram rabarber
  • 100 milliliter volle yoghurt
  • 180 gram witte basterdsuiker
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 0.5 theelepel(s) zout

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 21.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Test na 55 minuten of de cake al gaar is. Steek een satéprikker in het midden van de cake, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Stap 2

Doe het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, eieren, kaneel, zonnebloemolie, yoghurt en het zout in een kom. Mix met een mixer kort tot een glad beslag, Hoe korter, hoe beter.

Stap 3

Snijd de rabarber in stukjes van 1,5 cm en meng ze door het beslag.

Stap 4

Bekleed een cakevorm van 25 cm met bakpapier en schep het beslag erin.

Stap 5

Bak de cake in 60 minuten gaar in het midden van de oven.

Stap 6

Neem de cake uit de oven en laat eerst helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.