Hutspot met hachee
Vlees

Hutspot met hachee

  • 180 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 300 gram aardappel(en)
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 0.5 eetlepel(s) bloem
  • 15 gram boter
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 1 eetlepel(s) ketjap
  • 2 stuk(s) kruidnagel
  • 0.5 blad(en) laurierblad
  • 50 milliliter melk
  • 200 gram stoofvlees
  • 250 gram uien
  • 150 gram wortel
  • 600 gram aardappel(en)
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 30 gram boter
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 2 eetlepel(s) ketjap
  • 4 stuk(s) kruidnagel
  • 1 blad(en) laurierblad
  • 100 milliliter melk
  • 400 gram stoofvlees
  • 500 gram uien
  • 300 gram wortel
  • 900 gram aardappel(en)
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 1.5 eetlepel(s) bloem
  • 45 gram boter
  • 1 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 3 eetlepel(s) ketjap
  • 6 stuk(s) kruidnagel
  • 2 blad(en) laurierblad
  • 150 milliliter melk
  • 600 gram stoofvlees
  • 750 gram uien
  • 450 gram wortel
  • 1200 gram aardappel(en)
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 60 gram boter
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 4 eetlepel(s) ketjap
  • 8 stuk(s) kruidnagel
  • 3 blad(en) laurierblad
  • 200 milliliter melk
  • 800 gram stoofvlees
  • 1000 gram uien
  • 600 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Deze week 2 tips! 1).Je kunt het stoofvlees ook in de oven garen. Stel de temperatuur in op 125 °C en zet de ovenvaste (!) pan met deksel in de oven. Zo weet je zeker dat je vlees gelijkmatig en rustig gaart en niet taai wordt. Haal het deksel het laatste uur van de pan zodat de saus kan indikken. 2). Maak van de hutspot boerenkool-hutspot door de paarse borenkool te wassen, klein te snijden en tegelijk met de rest van de hutspotingrediënten mee te koken en vervolgens mee te stampen. Zo eet je heel gemakkelijk nog net wat meer groente!

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit in een ovenvaste braadpan met dikke bodem 1/3 van de boter. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak in 3-4 minuten rondom bruin. Neem uit de pan.

Stap 2

Snijd de uien in halve ringen. Verhit nog eens 1/3 van de boter in de braadpan en bak de helft van de ui in 10-12 min. goudbruin.

Stap 3

Voeg de bloem toe aan de uien en bak even mee. Voeg vervolgens het stoofvlees, de laurier, kruidnagels, azijn en de ketjap toe. Voeg het bouillonblokje en zoveel water toe dat het vlees net onder staat. Breng aan de kook en zet het vuur op het laagste pitje. Laat 3 uur stoven. Met de deksel schuin op de pan. Haal het laatste half uur het deksel van de pan zodat de saus kan inkoken.

Stap 4

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken zodat alle stukken tegelijkertijd gaar zijn. Halveer de wortels in de lengte en snijd in stukken. Doe de aardappel, wortel en de rest van de gesneden ui in een ruime pan. Voeg zout en zoveel water toe dat alles net onder staat. Breng aan de kook en kook met het deksel schuin op de pan in 20-25 min. gaar.

Stap 5

Giet de aardappel, wortel en ui af en doe terug in de pan. Voeg de melk en de rest van de boter toe en stamp met een pureestamper tot hutspot. Breng verder op smaak met peper en zout. Haal de laurierblaadjes en kruidnagels uit de hachee. Serveer de hutspot met de hachee.