Hertenstoof met geroosterde pompoen
aardappelpuree en stoofpeertjes
- 250 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 250 gram aardappel(en)
- 0.25 eetlepel(s) bloem
- 20 gram boter
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje rund
- 150 gram hertenpoulet
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokend water
- 0.5 blad(en) laurierblad
- 50 milliliter melk
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 75 gram pastinaak
- 200 gram pompoen oranje
- 0.25 pot(ten) pot stoofpeertjes
- 50 milliliter rode wijn
- 1 stuk(s) ui
- 500 gram aardappel(en)
- 0.5 eetlepel(s) bloem
- 40 gram boter
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje rund
- 300 gram hertenpoulet
- 1 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokend water
- 1 blad(en) laurierblad
- 100 milliliter melk
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 150 gram pastinaak
- 400 gram pompoen oranje
- 0.5 pot(ten) pot stoofpeertjes
- 100 milliliter rode wijn
- 2 stuk(s) ui
- 750 gram aardappel(en)
- 0.75 eetlepel(s) bloem
- 60 gram boter
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje rund
- 450 gram hertenpoulet
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 600 milliliter kokend water
- 1.5 blad(en) laurierblad
- 150 milliliter melk
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 225 gram pastinaak
- 600 gram pompoen oranje
- 0.75 pot(ten) pot stoofpeertjes
- 150 milliliter rode wijn
- 3 stuk(s) ui
- 1000 gram aardappel(en)
- 1 eetlepel(s) bloem
- 80 gram boter
- 1 stuk(s) bouillonblokje rund
- 600 gram hertenpoulet
- 2 teentje(s) knoflook
- 800 milliliter kokend water
- 2 blad(en) laurierblad
- 200 milliliter melk
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 300 gram pastinaak
- 800 gram pompoen oranje
- 1 pot(ten) pot stoofpeertjes
- 200 milliliter rode wijn
- 4 stuk(s) ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip!
Je kunt de hertenstoof ook garen in de oven. Stel de oventemperatuur in op 120 graden en gaar de stoof de eerste 2 uur met deksel op de pan. Haal vervolgens het deksel van de pan zodat de stoof kan inkoken.
Chef Colette
Bereidingswijze
Snijd de ui in halve ringen. Halveer de pastinaak en snijd de helften in plakjes van ½ cm dik. Bestrooi de hertenpoulet met peper en zout. Verhit een scheut olie in een braadpan en bak de stukjes hertenpoulet op hoog vuur in 3-4 minuten rondom bruin. Blus af met de wijn, verhit nog 1 minuut en schep het vlees met de wijn uit de pan.
Verhit een klontje boter in dezelfde pan en bak de uien in 7-8 minuten. Voeg de bloem en de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg het vlees met de wijn, de pastinaak, het kokend water, bouillonblokje en laurierblad toe en breng al roerend opnieuw aan de kook. Laat op het kleinste pitje 3-4 uur garen tot het vlees mals is.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Boen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in gelijke stukken en doe ze in een pan. Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar. Giet af en laat even uitdampen.
Snijd ondertussen de pompoen open en schep met een lepel de pitten en de draderige binnenkant eruit. Snijd de pompoen in partjes van circa 1,5 cm dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met zout en peper naar smaak. Pers de knoflook uit boven een bakje en meng de olie erdoor. Besprenkel de pompoen op de bakplaat met de knoflookolie. Rooster de pompoenpartjes 15 minuten in de oven.
Voeg de melk en de rest van de boter toe aan de gekookte aardappelen en stamp ze met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nootmuskaat als je dat in huis hebt.
Verdeel de puree, geroosterde pompoen en de hertenstoof over de borden. Serveer de stoofpeertjes er apart bij.