
Hamburger met friet
en rodekoolsalade
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) Resty burger
- 1 eetlepel(s) azijn
- 5 gram fijne mosterd
- 250 gram friet met schil
- 1 stuk(s) hamburgerbroodje
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 200 gram rode kool
- 50 gram wortel
- 2 stuk(s) Resty burger
- 2 eetlepel(s) azijn
- 10 gram fijne mosterd
- 500 gram friet met schil
- 2 stuk(s) hamburgerbroodje
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 400 gram rode kool
- 100 gram wortel
- 3 stuk(s) Resty burger
- 3 eetlepel(s) azijn
- 15 gram fijne mosterd
- 750 gram friet met schil
- 3 stuk(s) hamburgerbroodje
- 6 eetlepel(s) mayonaise
- 600 gram rode kool
- 150 gram wortel
- 4 stuk(s) Resty burger
- 4 eetlepel(s) azijn
- 20 gram fijne mosterd
- 1000 gram friet met schil
- 4 stuk(s) hamburgerbroodje
- 8 eetlepel(s) mayonaise
- 800 gram rode kool
- 200 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie
Vanaf 0.00 per weekTip!
Heb je een keukenmachine of mandoline? Gebruik die dan voor het maken van de koolsalade, dat scheelt een hoop tijd!
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de friet over 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak ze in circa 25 minuten goudgeel en knapperig.
Snijd de rode kool in parten en snijd de harde kern eruit. Snijd de parten kool in flinterdunne reepjes en doe in een schaal. Rasp de wortel grof en doe bij de kool in de schaal. Meng de mayonaise, mosterd en azijn in een kommetje tot een dressing en meng door de koolsalade.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de paddenstoelenburgers in circa 8 minuten bruin en gaar. Keer halverwege.
Snijd de hamburgerbroodjes open en leg op de onderkanten van de broodjes een burger. Schep er wat koolsalade op en leg de bovenkanten op de broodjes.
Neem de friet uit de oven en verdeel over de borden. Leg op elk bord een hamburger en serveer de rest van de koolsalade er apart bij.