Grootmoe's stoof met kippenbout
Vlees

Grootmoe's stoof met kippenbout

knolselderij & champignons.

  • 10 min voorbereidingstijd
  • 45 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 200 stuk(s) groentebouillon
  • 1 theelepel(s) grootmoe's stoofkruiden
  • 1 stuk(s) kippenbout
  • 100 gram knolselderij
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 60 mililiter rode wijn
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 0.5 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
  • 125 gram witte champignons
  • 100 gram wortelpeterselie
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 400 stuk(s) groentebouillon
  • 2 theelepel(s) grootmoe's stoofkruiden
  • 2 stuk(s) kippenbout
  • 200 gram knolselderij
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 125 mililiter rode wijn
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 1 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
  • 250 gram witte champignons
  • 200 gram wortelpeterselie
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • 600 stuk(s) groentebouillon
  • 3 theelepel(s) grootmoe's stoofkruiden
  • 3 stuk(s) kippenbout
  • 300 gram knolselderij
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 125 mililiter rode wijn
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 1 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
  • 375 gram witte champignons
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 800 stuk(s) groentebouillon
  • 4 theelepel(s) grootmoe's stoofkruiden
  • 4 stuk(s) kippenbout
  • 400 gram knolselderij
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 190 mililiter rode wijn
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 2 stuk(s) rustiek meerzaden stokbrood
  • 500 gram witte champignons
  • 400 gram wortelpeterselie

Benodigdheden

  • dunschiller
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • ovenrooster
  • gietijzeren soeppan
  • maatbeker

Weetje

Het Blauwe Huis teelt en levert keukenkruiden, specerijen, theekruiden en kruidenoliƫn. Hun eigen teelt vormt de bodem onder het bedrijf, letterlijk en figuurlijk. Door zelf te telen investeert Het Blauwe Huis al sinds de oprichting in de jaren zeventig in plantenkennis en -kwaliteit. Bovendien hoeven de producten die hier worden verbouwd, geoogst en gedroogd slechts een minimale hoeveelheid transportkilometers af te leggen.

Inkoper Winnie

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven op 200-220 graden voor het brood. Dep de kippenbout droog en snijd de dij en drumstick los van elkaar. Kruid met peper en zout.

Stap 2

Maak de knolselderij schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de wortelpeterselie en snijd in plakjes. Poets de champignons schoon en snijd doormidden of in parten. Maak de rode ui schoon en snijd in partjes.

Stap 3

Verhit de roomboter in de braadpan. Braad de kip in 10-15 minuten aan beide kanten mooi goudbruin. Haal de kip uit de pan en bak de ui, knolselderij, champignons en wortelpeterselie 3-5 minuten. Haal de groenten uit de pan en zet het vuur laag.

Stap 4

Voeg nu bloem toe aan de braadpan en bak 5 minuten. Blijf goed roeren. Het is belangrijk om de bloem goed te garen anders smaakt de saus bloemig.

Stap 5

Voeg nu al roerend de bouillon en rode wijn toe (gebruik je liever geen rode wijn? Voeg dan extra bouillon toe) en breng aan de kook. Voeg vervolgens de gebakken groenten, kip en kruidenmix toe. Laat 10-15 minuten sudderen op middelhoog vuur. Bak ondertussen het brood volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Proef de stoofschotel en kruid eventueel met peper en zout.

Stap 6

Zet de braadpan op tafel of verdeel de stoofschotel over diepe borden. Serveer samen met het brood.