Groentewraps gevuld met falafel, groene kool en wortelsalade
Vegan

Groentewraps gevuld met falafel, groene kool en wortelsalade

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 100 gram kikkererwten
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 5 stuk(s) lollo rosso
  • 1 gram peterselie
  • 1 bosje(s) radijs
  • 1 theelepel(s) ras el hanout
  • 100 gram savooie kool
  • 2 stuk(s) tortilla wraps
  • 1 stuk(s) ui
  • 100 mililiter vegan yoghurt
  • 100 gram waspeen
  • 200 gram kikkererwten
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 10 stuk(s) lollo rosso
  • 1 gram peterselie
  • 1 bosje(s) radijs
  • 1 theelepel(s) ras el hanout
  • 200 gram savooie kool
  • 3 stuk(s) tortilla wraps
  • 1 stuk(s) ui
  • 200 mililiter vegan yoghurt
  • 200 gram waspeen
  • 300 gram kikkererwten
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 15 stuk(s) lollo rosso
  • 2 gram peterselie
  • 1 bosje(s) radijs
  • 2 theelepel(s) ras el hanout
  • 300 gram savooie kool
  • 5 stuk(s) tortilla wraps
  • 1 stuk(s) ui
  • 300 mililiter vegan yoghurt
  • 300 gram waspeen
  • 400 gram kikkererwten
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 20 stuk(s) lollo rosso
  • 2 gram peterselie
  • 2 bosje(s) radijs
  • 2 theelepel(s) ras el hanout
  • 400 gram savooie kool
  • 6 stuk(s) tortilla wraps
  • 2 stuk(s) ui
  • 400 mililiter vegan yoghurt
  • 400 gram waspeen

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de sla en de radijsjes en pluk de bladeren los. Snijd de radijsjes in plakjes. Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn. Kneed met de hand de afgegoten kikkererwten samen met de Marokkaanse kruiden, zout en de helft van de tahini tot een deeg. Er mogen nog stukjes in zitten als het maar goed te vormen is.

Stap 2

Kneed daarna van de kikkererwten kleine dikke burgertjes van 1 centimeter dik en 4 centimeter doorsnee. Ongeveer 6 of 7 per persoon. Leg de falafels daarna op een bakplaat, maar wacht nog even met in de oven plaatsen. Snijd de groene kool in dunne reepjes en rasp de peentjes op een grove rasp.

Stap 3

Pel en snipper de knoflooktenen heel fijn, meng deze met de vegan yoghurt, peper en zout, de helft van de tahini en een scheutje olijfolie tot een frisse dressing en meng deze door de geraspte wortel. Voeg een beetje gehakte verse peterselie toe.

Stap 4

Pel de ui, snipper deze fijn en fruit deze in een hapjespan kort aan in een scheutje olijfolie. Voeg de groene kool toe en stoof deze gaar in 6 minuten. Plaats nu ook de falafels tegelijk in de oven, want dit duurt ongeveer even lang. De falafels zijn klaar als ze lichtbruin gekleurd zijn.

Stap 5

Verwarm de wraps volgens de verpakking, beleg deze met de slabladeren, de wortelsalade, de radijsjes, de gestoofde kool en de falafels.

Stap 6

Rol de wraps op en snijd ze schuin doormidden, zodat je per persoon 3 halve wraps hebt.