Gnocchi met kip, andijvie en oesterzwammen
Vlees

Gnocchi met kip, andijvie en oesterzwammen

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) andijvie
  • 200 gram gnocchi
  • 150 gram kipfiletblokje(s)
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 125 gram oesterzwammen
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 120 gram tomaten
  • 1 stuk(s) andijvie
  • 400 gram gnocchi
  • 300 gram kipfiletblokje(s)
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 250 gram oesterzwammen
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 200 gram tomaten
  • 1 stuk(s) andijvie
  • 600 gram gnocchi
  • 450 gram kipfiletblokje(s)
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 375 gram oesterzwammen
  • 3 stuk(s) sjalot
  • 240 gram tomaten
  • 2 stuk(s) andijvie
  • 800 gram gnocchi
  • 600 gram kipfiletblokje(s)
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 500 gram oesterzwammen
  • 4 stuk(s) sjalot
  • 400 gram tomaten

Benodigdheden

  • bakpan
  • staafmixer
  • kookpan
  • hapjespan

Bereidingswijze

Stap 1

Pel de knoflook en de sjalot en snipper deze fijn. Snijd de tomaten in grove stukken en pureer deze fijn met een staafmixer.

Stap 2

Fruit in een klein pannetje op middelmatig vuur de knoflook en de ui kort aan in een scheutje olijfolie. Voeg de gepureerde tomaten toe en laat dit geheel 10 minuten op laag vuur sudderen met de deksel op de pan.

Stap 3

Snijd de andijvie in stukjes, was deze grondig en scheur de oesterzwammen in reepjes.

Stap 4

Kook de gnocchi af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 5

Bak in de hapjespan de kipblokjes op hoog vuur aan in een scheutje olijfolie, voeg de oesterzwammen toe en bak dit gaar in ongeveer 3 minuten Voeg de andijvie toe als de kip en oesterzwammen gaar zijn en roerbak dit tot het geslonken is.

Stap 6

Voeg daarna de zelfgemaakte tomatensaus en de gnocchi toe, verwarm het geheel nog 1 minuut goed door en breng op smaak met peper en zout.