Gnocchi met gebakken tomaat, groene kool en posteleinpesto
Vegan

Gnocchi met gebakken tomaat, groene kool en posteleinpesto

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 100 gram gnocchi
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 100 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stengel(st) oregano
  • 15 gram plantaardige kaas
  • 50 gram postelein
  • 1 gram savooie kool
  • 1 stuk(s) sjalotten
  • 250 gram trostomaten
  • 50 eetlepel(s) water
  • 200 gram gnocchi
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 100 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 stengel(st) oregano
  • 30 gram plantaardige kaas
  • 100 gram postelein
  • 1 gram savooie kool
  • 2 stuk(s) sjalotten
  • 500 gram trostomaten
  • 100 eetlepel(s) water
  • 300 gram gnocchi
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 200 eetlepel(s) olijfolie
  • 6 stengel(st) oregano
  • 45 gram plantaardige kaas
  • 150 gram postelein
  • 1 gram savooie kool
  • 3 stuk(s) sjalotten
  • 750 gram trostomaten
  • 150 eetlepel(s) water
  • 400 gram gnocchi
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 200 eetlepel(s) olijfolie
  • 8 stengel(st) oregano
  • 60 gram plantaardige kaas
  • 200 gram postelein
  • 2 gram savooie kool
  • 4 stuk(s) sjalotten
  • 1000 gram trostomaten
  • 200 eetlepel(s) water

Bereidingswijze

Stap 1

Pel de sjalotten en de helft van de knoflook en snipper deze fijn. Snijd de onderkant van de steeltjes van de postelein, zodat alle blaadjes mooi los zijn en was de postelein voorzichtig in een bakje water.

Stap 2

Pureer de rest van de knoflook met de vegan kaas, de pijnboompitten en de olijfolie met de staafmixer tot een grove pesto en breng deze op smaak met peper en zout.

Stap 3

Snijd de tomaten in partjes en verwijder het kroontje. Snijd de buitenste helft van de bladeren van de groene kool zonder de bladkern in mooie vierkantjes.

Stap 4

Kook de gnocchi volgens de verpakking gaar, spoel kort af en laat daarna droog stomen.

Stap 5

Bak in een hapjespan de ui en de knoflook flink stevig aan, voeg de tomaten toe en bak ook deze aan op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Voeg daarna de groene kool, de oregano en het water toe en laat het geheel 5 minuten sudderen tot de tomaten zacht zijn.

Stap 6

Breng de saus op smaak met peper en zout, voeg als laatste de gekookte gnocchi toe en verwarm nog 3 minuten door de gnocchi weer goed warm zijn. Serveer de gnocchi in de tomatensaus en daarop een paar flinke lepels van de posteleinpesto.