Gevulde kippen-tomatensoep
Vlees

Gevulde kippen-tomatensoep

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 40 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 2 stuk(s) drumsticks
  • 500 mililiter kippenbouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 gram knolselderij
  • 1 blad(en) laurierblad
  • 0.5 stuk(s) meergranenbrood
  • 0.5 gram trostomaten
  • 1 stuk(s) ui
  • 50 gram zilvervliesrijst
  • 4 stuk(s) drumsticks
  • 1000 mililiter kippenbouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 gram knolselderij
  • 2 blad(en) laurierblad
  • 1 stuk(s) meergranenbrood
  • 1 gram trostomaten
  • 1 stuk(s) ui
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 6 stuk(s) drumsticks
  • 2000 mililiter kippenbouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 0.5 gram knolselderij
  • 3 blad(en) laurierblad
  • 1 stuk(s) meergranenbrood
  • 1 gram trostomaten
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 8 stuk(s) drumsticks
  • 2000 mililiter kippenbouillon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 gram knolselderij
  • 4 blad(en) laurierblad
  • 1 stuk(s) meergranenbrood
  • 2 gram trostomaten
  • 2 stuk(s) ui
  • 200 gram zilvervliesrijst

Tip

Mocht je de soep te dik vinden, dan kun je deze verdunnen met een beetje bouillon. Ook wanneer je de soep langer laat staan, tot de volgende dag bijvoorbeeld, kun je de soep verdunnen, want het vocht wordt nog opgenomen door de rijst en de knolselderij.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn. Breng de drumsticks, de ui, de knoflook en de laurier aan de kook in de kippenbouillon. Zet het vuur laag, en laat zachtjes koken met de deksel op de pan voor 10 minuten.

Stap 2

Snijd ondertussen de geschilde knolselderij en de tomaat in kleine blokjes. Voeg nadat de kip 10 minuten gekookt heeft, de knolselderij en de tomatenblokjes toe, en laat ook weer 10 minuten koken. Voeg als de knolselderij en de tomaat 10 minuten gekookt hebben (en de kip dus in totaal 20 minuten) de zilvervliesrijst toe aan de soep, en kook ook deze nog 10 minuten.

Stap 3

Na in totaal 30 minuten koken zouden de kippendrumsticks, de knolselderij en de rijst gaar moeten zijn. Controleer dit wel voordat je de soep gaat afmaken door het vlees even los te duwen van het bot met een lepel, en de knolselderij plat te drukken tegen de zijkant van de pan met een lepel. Is de kip nog niet helemaal gaar of twijfel je? Kook de soep dan voor de zekerheid nog 10 minuten extra.

Stap 4

Haal de drumsticks en de laurier uit de soep en duw met een lepel het vlees van de botten. De huid en de botten kun je wegdoen, die hebben hun smaak al afgegeven. Voeg het geplukte kippenvlees weer toe aan de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met een dikke plak brood.