Gevulde aubergine met tomaat
Vegan

Gevulde aubergine met tomaat

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 0.5 theelepel(s) gerookt paprikapoeder
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 125 gram rode bieten
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 125 gram tomaten
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 1 theelepel(s) gerookt paprikapoeder
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 250 gram rode bieten
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 250 gram tomaten
  • 125 gram zilvervliesrijst
  • 3 stuk(s) aubergine
  • 1.5 theelepel(s) gerookt paprikapoeder
  • 5 teentje(s) knoflook
  • 400 gram rode bieten
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 375 gram tomaten
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 4 stuk(s) aubergine
  • 2 theelepel(s) gerookt paprikapoeder
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 500 gram rode bieten
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 500 gram tomaten
  • 250 gram zilvervliesrijst

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 210 C°. Halveer de aubergines in de lengte. Snijd het vruchtvlees met een klein mesje uit de aubergine, zorg dat er de rand van de aubergine ongeveer 1 cm dik blijft. Snijd het uitgesneden vruchtvlees in blokjes en leg apart. Smeer de aubergine helften in met olijfolie, bestrooi met peper en zout. Bak de aubergines op een bakplaat met bakpapier voor ca. 20 minuten in de oven. Kook de rijst volgens de verpakking gaar.

Stap 2

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Was en snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de rode biet in blokjes.

Stap 3

Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg de paprikapoeder en de aubergine toe en bak het geheel tot de aubergine gaar is. Voeg daarna de tomaat en rode biet toe en bak het geheel nog eens 3 minuten.

Stap 4

Voeg de gekookte rijst en de zonnebloempitjes toe en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Haal de aubergines uit de oven en laat ze liggen op de bakplaat. Vul de aubergines met het groente-rijstmengsel. Indien er nog wat vulling over is, houd je deze warm op een laag vuurtje. Bak het geheel voor ca. 10 minuten in de oven.

Stap 6

Schep de eventueel overgebleven vulling op het bord en serveer de aubergine helften hierop.