Gevulde aardappelsoep
Vlees

Gevulde aardappelsoep

met prei, kervel en gehaktballetjes

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 150 stuk(s) aardappel(en)
  • 1 stuk(s) eieren
  • 500 stuk(s) groentebouillon
  • 30 gram kervel
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) prei
  • 150 gram rundergehakt
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 125 gram witte bonen
  • 300 stuk(s) aardappel(en)
  • 1 stuk(s) eieren
  • 1000 stuk(s) groentebouillon
  • 50 gram kervel
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) prei
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 stuk(s) ui
  • 250 gram witte bonen
  • 450 stuk(s) aardappel(en)
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1500 stuk(s) groentebouillon
  • 50 gram kervel
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) prei
  • 400 gram rundergehakt
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 375 gram witte bonen
  • 600 stuk(s) aardappel(en)
  • 2000 stuk(s) groentebouillon
  • 100 gram kervel
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 4 stuk(s) prei
  • 600 gram rundergehakt
  • 2 stuk(s) ui
  • 500 gram witte bonen

Bereidingswijze

Stap 1

Pel en hak de knoflook. Was de prei en snijd het witte en lichtgroene deel in dunne ringen. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca 2 cm. Hak de kervel fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpan. Voeg 2/3 van de prei en 2/3 van de knoflook toe. Fruit de prei en knoflook voor ca 3 minuten.

Stap 2

Voeg de aardappelblokjes en 2/3 van de kervel toe en bak ca 5 minuten mee. Voeg de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat ca 15 minuten op laag vuur koken.

Stap 3

Pel en snipper de ui fijn. Meng het gehakt met de rest van de knoflook, de gesnipperde ui, ei en gehaktkruiden. Draai met vochtige handen de gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.

Stap 4

Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze in ca 3 minuten rondom goudbruin. Zet het vuur zachter en laat de gehaktballetjes op een laag vuur verder sudderen tot de soep klaar is.

Stap 5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel wat water toe om tot de gewenste dikte te komen. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Voeg de uitgelekte witte bonen, rest van de prei en kervel toe aan de soep en roer door. Verdeel de soep over twee diepe borden en schep de gehaktballetjes op de soep.