
Gerookte tempehspies met gepofte aardappel
en snijbiet-komkommersalade
- 50 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 30 gram Griekse yoghurt
- 250 gram aardappel(en)
- 5 gram bieslook
- 85 gram gerookte tempeh
- 50 gram kerstomaatjes
- 0.5 eetlepel(s) ketjap manis
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 1 eetlepel(s) mayonaise
- 1 theelepel(s) mosterd
- 0.25 stuk(s) paprika
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 0.5 bosje(s) snijbiet
- 60 gram Griekse yoghurt
- 500 gram aardappel(en)
- 10 gram bieslook
- 170 gram gerookte tempeh
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 eetlepel(s) ketjap manis
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 2 theelepel(s) mosterd
- 0.5 stuk(s) paprika
- 1 stuk(s) rode ui
- 1 bosje(s) snijbiet
- 90 gram Griekse yoghurt
- 750 gram aardappel(en)
- 15 gram bieslook
- 255 gram gerookte tempeh
- 150 gram kerstomaatjes
- 1.5 eetlepel(s) ketjap manis
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 3 eetlepel(s) mayonaise
- 3 theelepel(s) mosterd
- 0.75 stuk(s) paprika
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 1.5 bosje(s) snijbiet
- 120 gram Griekse yoghurt
- 1000 gram aardappel(en)
- 20 gram bieslook
- 340 gram gerookte tempeh
- 200 gram kerstomaatjes
- 2 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 stuk(s) komkommer
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 4 theelepel(s) mosterd
- 1 stuk(s) paprika
- 2 stuk(s) rode ui
- 2 bosje(s) snijbiet
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega
Vanaf 48.00 per weekTip!
Om tijd te besparen kun je aardappelen ook in de magnetron poffen. Prik met een vork een paar gaatjes in de schoongeboende aardappel(en). Leg ze op een bord en zet 5 tot 8 minuten in de magnetron op vol vermogen, afhankelijk van de grootte. Draai halverwege om. Prik er met de punt van een mes in om te voelen of de aardappel gaar is.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappelen schoon, kook ze 15 minuten in water met zout en giet ze vervolgens af.
Verpak grote aardappelen apart in een stukje aluminiumfolie, of verpak 2-3 kleinere aardappelen samen in een stukje folie. Leg ze op een bakplaat in de oven. Pof de aardappelen afhankelijk van de grootte 30-45 minuten in de oven. Begin na 25 minuten met checken op gaarheid. Prik de punt van een scherp mesje in een aardappel, als dit gemakkelijk gaat, dan is de aardappel gaar.
Snijd ondertussen de tempeh in blokjes van 3x3 cm. Doe ze in een bakje en schep om met de ketjap. Pel de uien en snijd ze in kwarten. Snijd de paprika in stukken van 3 x 3 cm. Maak spiesen door de stukken tempeh, ui en paprika om en om aan satéprikkers of ijzeren spiesen te rijgen.
Doe de spiesen in een ovenschaal en zet ze bij de aardappelen 12-15 minuten bij de aardappelen in de oven.
Was en droog de snijbiet en snijd het blad en de stengel in stukken van 3 cm. Halveer de komkommer in de lengte en snijd helften in schuine plakjes. Halveer de tomaatjes. Leg de snijbiet, komkommer en tomaatjes op een mooie schaal. Meng de mayonaise met de mosterd en verdun het met wat water. Besprenkel de salade met deze dressing.
Doe de yoghurt in een kommetje en knip de bieslook erboven en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Neem de aardappelen en de spiesen uit de oven. Snijd de aardappelen vanaf de bovenkant in de lengte doormidden. Leg ze op de borden en schep er wat bieslookyoghurt in. Leg de spiesen erbij en serveer met de salade.