Gepofte zoete aardappel met gepocheerd ei
Vega

Gepofte zoete aardappel met gepocheerd ei

koolsalade en cress

  • 5 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingredi├źnten

-
+
  • 0.25 stuk(s) broccolicress
  • 15 gram dille
  • 1 stuk(s) eieren
  • 1 theelepel(s) honing
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 100 gram waspeen
  • 200 gram witte kool
  • 1 gram zoete aardappel
  • 0.5 stuk(s) broccolicress
  • 30 gram dille
  • 2 stuk(s) eieren
  • 2 theelepel(s) honing
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 200 gram waspeen
  • 400 gram witte kool
  • 2 gram zoete aardappel
  • 0.75 stuk(s) broccolicress
  • 45 gram dille
  • 3 stuk(s) eieren
  • 3 theelepel(s) honing
  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 300 gram waspeen
  • 600 gram witte kool
  • 3 gram zoete aardappel
  • 1 stuk(s) broccolicress
  • 60 gram dille
  • 4 stuk(s) eieren
  • 4 theelepel(s) honing
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 400 gram waspeen
  • 800 gram witte kool
  • 4 gram zoete aardappel

Benodigdheden

  • kopje
  • dunschiller
  • 1 bakplaat of ovenschaal
  • mandoline
  • 1 kookpan
  • snijplank
  • mengkom
  • schuimspaan
  • vork
  • schaar
  • aluminiumfolie

Weetje

BroccoCress heeft een milde broccolismaak. Sommige proevers vinden het ook een beetje radijsachtig. Koppert Cress is een teler die gespecialiseerd is in cressen: jong geoogste kruidenplantjes die uniek zijn in smaak, aroma en presentatie. Koppert Cress teelt deze plantjes in kassen in het Westland, om precies te zijn in Monster.

Inkoper Maaike

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op ca. 200 graden om de zoete aardappel te poffen. Vul een kookpan voor ┬ż met water en voeg een scheut azijn en een snufje zout toe. Breng aan de kook om de eieren in te pocheren.

Stap 2

Was de zoete aardappel en dep droog. Prik er met een vork gaatjes in. Kruid met olijfolie, peper en zout en rol in aluminiumfolie. Bak de zoete aardappel 30-45 minuten in de oven. Hoe lang het duurt voordat de zoete aardappel gaar is hangt af van de grootte. Check tussendoor. Haal uit de oven wanneer de zoete aardappel lekker zacht is.

Stap 3

Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Schil de waspeen. Rasp of snijd de waspeen en de witte kool in dunne sliertjes. Leg de ui, waspeen en witte kool in een mengkom.

Stap 4

Was de dille en hak fijn. Meng voor de mosterd-dilledressing de mosterd, 2/3 van de fijngehakte dille, zure room of mayonaise, honing, olijfolie, peper en zout. Breng de koolsalade op smaak met de dressing. Houd een beetje van de dressing apart om het gerecht mee af te maken.

Stap 5

Zet het vuur onder de kookpan laag. Breek een ei in een koffiekopje en laat het rustig in het water zakken. Laat het ei 3-4 minuten pocheren zonder in het water te roeren. Schep het ei voorzichtig uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Kruid met peper en zout. Doe dit eitje voor eitje en voor zoveel eieren als je nodig hebt.

Stap 6

Haal de pofaardappel uit de folie en snijd doormidden. Leg de halve aardappelen met de bolle kant op het bord. Schep de witte koolsalade erop en serveer samen met het gepocheerde ei. Maak het gerecht af met de achtergehouden mosterd-dilledressing, de rest van de dille en de broccocress.