Gepocheerde zalm
Vis

Gepocheerde zalm

met risotto, witlof en geitenkaas

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 55 gram geitenkaas
  • 500 stuk(s) groentebouillon
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 75 gram risottorijst
  • 50 gram rucola
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 2 stuk(s) witlof
  • 100 mililiter witte wijn
  • 150 gram zalmfilet
  • 110 gram geitenkaas
  • 1000 stuk(s) groentebouillon
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 150 gram risottorijst
  • 100 gram rucola
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 4 stuk(s) witlof
  • 200 mililiter witte wijn
  • 300 gram zalmfilet
  • 150 gram geitenkaas
  • 1500 stuk(s) groentebouillon
  • 375 gram kastanjechampignons
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 225 gram risottorijst
  • 150 gram rucola
  • 3 stuk(s) sjalot
  • 6 stuk(s) witlof
  • 300 mililiter witte wijn
  • 450 gram zalmfilet
  • 220 gram geitenkaas
  • 2000 stuk(s) groentebouillon
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 300 gram risottorijst
  • 200 gram rucola
  • 4 stuk(s) sjalot
  • 8 stuk(s) witlof
  • 400 mililiter witte wijn
  • 600 gram zalmfilet

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm een oven met grillstand voor op 210 graden. Pel en snipper de ui en de knoflook. En snijd de champignons in kwarten. Breng de helft van de bouillon, de helft van de knoflook, de helft van de sjalot en de helft van de wijn aan de kook en haal van het vuur af. Verwarm de andere helft van de bouillon met de champignons, breng deze aan de kook met de deksel op de pan en laat 5 minuten doorkoken.

Stap 2

Halveer ondertussen de stronken witlof en snijd de kern eruit, maar zorg dat de blaadjes wel aan elkaar blijven zitten. Leg ze met de snijkant naar boven op een ovenschaal, bestrooi met peper en zout, besprenkel ze met een beetje olijfolie en smeer de helft van de geitenkaas eroverheen. Plaats de witlof in de oven voor 25 minuten.

Stap 3

Verwarm ondertussen in een pan met een dikke bodem een flinke scheut olijfolie, en fruit hierin de andere helft van de ui en de knoflook kort aan. Voeg de risottorijst toe, bak deze kort mee en blus af met de rest van de witte wijn.

Stap 4

Voeg de helft van de bouillon van de champignons toe en laat dit pruttelen op laag vuur. Voeg als het vocht verdampt is een nieuwe scheut champignonbouillon toe, en herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25-30 minuten. De zalm pocheren duurt ongeveer 10 minuten, dus begin hieraan als je risotto 15 minuten in de pan zit. Voor het pocheren zet je de pan met de eerste bouillon terug op het vuur en houd deze tegen de kook aan op een laag pitje. Snijd de zalm in 2 stukken, bestrooi met peper en zout en laat ze voorzichtig zakken in de net niet kokende bouillon met ui, knoflook en wijn.

Stap 5

De rijst moet na 25-30 minuten beetgaar zijn en een klein beetje lopen als je er een hoopje van maakt in je pan. Schep nu de champignons uit de pan met de champignonbouillon en meng deze door de risotto samen met de andere helft van de geitenkaas en de helft van de rucola.

Stap 6

De zalm is nu bijna gaar of gaar en mag van binnen als je dat lekker vindt nog een beetje glazig zijn. Laat de zalm goed uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer de risotto met de gegratineerde witlof en de gepocheerde zalm en garneer af met de rest van de rucola.