GEMAK VEGA | Gnocchi met blauwe kaas, peer
Vega

GEMAK VEGA | Gnocchi met blauwe kaas, peer

rode biet en pompoen

  • 15 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 50 gram blauwe kaas
  • 100 gram gnocchi
  • 150 stuk(s) kabocha pompoen
  • 50 mililiter kookvocht
  • 1 stuk(s) peer
  • 250 gram rode bieten
  • 100 gram blauwe kaas
  • 200 gram gnocchi
  • 300 stuk(s) kabocha pompoen
  • 100 mililiter kookvocht
  • 2 stuk(s) peer
  • 375 gram rode bieten
  • 150 gram blauwe kaas
  • 300 gram gnocchi
  • 450 stuk(s) kabocha pompoen
  • 150 mililiter kookvocht
  • 3 stuk(s) peer
  • 500 gram rode bieten
  • 200 gram blauwe kaas
  • 400 gram gnocchi
  • 600 stuk(s) kabocha pompoen
  • 200 mililiter kookvocht
  • 4 stuk(s) peer
  • 750 gram rode bieten

Benodigdheden

  • kopje
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan

Weetje

Het woord gnocchi is het meervoud van het Italiaanse woord gnocco, wat eigenlijk klont betekent. Gnocchi zijn klaar wanneer ze boven komen drijven. Dan zijn ze makkelijk met een schuimspaan uit het water te scheppen.

Redacteur Mireille

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Breng in een pan water en een snufje zout aan de kook voor de gnocchi. Verwijder de uiteinden en de zaden van de pompoen en snijd in kleine blokjes.

Stap 2
Stap 2

Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de blokjes pompoen 10-15 minuten aan. Snijd ondertussen de voorgekookte bieten in blokjes. Maak ook de peer schoon en snijd in plakjes.

Stap 3
Stap 3

Kook de gnocchi in 2-3 minuten gaar. Giet af, maar zorg dat je een kopje kookvocht bewaart. Brokkel de blauwe kaas in stukjes.

Stap 4
Stap 4

Roer de gnocchi door de groenten en voeg wat kookvocht toe. Meng ook de bietjes erdoor en verwarm nog 2-3 minuten.

Stap 5
Stap 5

Voeg naar smaak de blauwe kaas toe en laat nog even smelten.

Stap 6
Stap 6

Serveer de gnocchi in diepe borden en kruid naar smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Serveer met de plakjes peer.