Gele orzo met prei en grillkaas
en kikkererwten in tajine-saus
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 75 gram Syrische grillkaas
- 95 gram kikkererwten in tajine-saus
- 0.25 stuk(s) korte prei
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 75 gram orzo
- 150 gram rode bieten
- 50 milliliter slagroom
- 150 gram Syrische grillkaas
- 190 gram kikkererwten in tajine-saus
- 0.5 stuk(s) korte prei
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 150 gram orzo
- 300 gram rode bieten
- 100 milliliter slagroom
- 225 gram Syrische grillkaas
- 285 gram kikkererwten in tajine-saus
- 0.75 stuk(s) korte prei
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 225 gram orzo
- 450 gram rode bieten
- 150 milliliter slagroom
- 300 gram Syrische grillkaas
- 380 gram kikkererwten in tajine-saus
- 1 stuk(s) korte prei
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 300 gram orzo
- 600 gram rode bieten
- 200 milliliter slagroom
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 54.95 per weekTip!
Je kunt de bietjes ook al 1 of 2 dagen eerder roosteren. Als de bietjes eenmaal klaar zijn, staat dit gerecht supersnel op tafel!
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten of boen ze schoon en snijd ze in partjes. Meng de bietenpartjes met een scheut olijfolie en peper en zout naar smaak. Rooster ze 25-30 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat tot ze beetgaar zijn.
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel kort af met koud water en laat uitlekken.
Snijd ondertussen de prei in halve ringen en was zorgvuldig. Verhit een scheutje olie in een kookpan en bak de prei 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de slagroom en de gele orzo toe en laat nog 3 minuten zachtjes koken. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de grillkaas in blokjes van 1 centimeter. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de blokjes grillkaas in 4-5 minuten goudbruin op middelhoog tot hoog vuur. Meng de grillkaasblokjes door de orzo.
Verwarm ondertussen de kikkererwten in tajinesaus in een steelpan.
Verdeel de orzo met prei en grillkaas over de borden en schep de kikkererwten in tajine-saus erover. Serveer met de geroosterde bietjes.