Gehaktballetjes in tomatensaus
Vlees

Gehaktballetjes in tomatensaus

met geroosterde pompoen en aardappelpuree

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram aardappel(en)
  • 20 gram boter
  • 120 gram gekruid gemengd gehakt
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 50 milliliter melk
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 125 milliliter passata
  • 200 gram pompoen oranje
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 500 gram aardappel(en)
  • 40 gram boter
  • 240 gram gekruid gemengd gehakt
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 milliliter melk
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 milliliter passata
  • 400 gram pompoen oranje
  • 1 stuk(s) ui
  • 750 gram aardappel(en)
  • 60 gram boter
  • 360 gram gekruid gemengd gehakt
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 150 milliliter melk
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 375 milliliter passata
  • 600 gram pompoen oranje
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 1000 gram aardappel(en)
  • 80 gram boter
  • 480 gram gekruid gemengd gehakt
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter melk
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 500 milliliter passata
  • 800 gram pompoen oranje
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Mocht je nog gedroogde kruiden zoals oregano of tijm in je keukenkastje hebben liggen, stoof die dan lekker mee met de gehaktballetjes in tomatensaus.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Boen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in gelijke stukken en doe ze in een pan. Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar. Giet af en laat even uitdampen.

Stap 2

Snijd ondertussen de pompoen open en schep met een lepel de pitten en de draderige binnenkant eruit. Snijd de pompoen in partjes van circa 1,5 cm dik en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met zout en peper naar smaak.

Stap 3

Pers de knoflook uit boven een bakje en meng de olie erdoor. Besprenkel de pompoen op de bakplaat met de knoflookolie. Rooster de pompoenpartjes 15 minuten in de oven.

Stap 4

Draai ondertussen balletjes van het gehakt ter grootte van een walnoot. Snipper de ui. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op hoog vuur in 3-4 min. rondom bruin. Voeg de gesnipperde ui toe en bak een paar minuten mee. Voeg de passata toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur nog 10 min. zachtjes koken.

Stap 5

Voeg de melk en de rest van de boter toe aan de gekookte aardappelen en stamp ze met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nootmuskaat als je dat in huis hebt.

Stap 6

Verdeel de puree, geroosterde pompoen en gehaktballetjes in tomatensaus over de borden en serveer.