Gebakken zalm met asperges, krieltjes en ei-botersaus
Vega

Gebakken zalm met asperges, krieltjes en ei-botersaus

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 stuk(s) aardappel(en)
  • 0.5 stuk(s) appels
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 150 mililiter groentebouillon
  • 15 gram hazelnoten
  • 0.5 theelepel(s) kerrie
  • 0.5 mililiter kokoscrème
  • 0.5 gram linzen
  • 1 stuk(s) paprika
  • 10 gram peterselie
  • 200 gram trostomaten
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 200 stuk(s) aardappel(en)
  • 1 stuk(s) appels
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 300 mililiter groentebouillon
  • 30 gram hazelnoten
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 0.75 mililiter kokoscrème
  • 0.75 gram linzen
  • 2 stuk(s) paprika
  • 25 gram peterselie
  • 400 gram trostomaten
  • 125 gram zilvervliesrijst
  • 300 stuk(s) aardappel(en)
  • 1.5 stuk(s) appels
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 450 mililiter groentebouillon
  • 45 gram hazelnoten
  • 3 theelepel(s) kerrie
  • 1 mililiter kokoscrème
  • 1 gram linzen
  • 3 stuk(s) paprika
  • 25 gram peterselie
  • 600 gram trostomaten
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 400 stuk(s) aardappel(en)
  • 2 stuk(s) appels
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 600 mililiter groentebouillon
  • 60 gram hazelnoten
  • 4 theelepel(s) kerrie
  • 1.5 mililiter kokoscrème
  • 1.25 gram linzen
  • 3 stuk(s) paprika
  • 30 gram peterselie
  • 800 gram trostomaten
  • 250 gram zilvervliesrijst

Benodigdheden

  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • 1 hapjespan

Tip

Snijd de appel pas op het laatste moment om verkleuring te voorkomen of voeg een beetje citroensap toe.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Zet de kookpan op het vuur met zout en breng aan de kook. Was de aardappel en paprika goed. Schil de aardappel en snijd deze samen met de paprika in gelijke blokjes van één centimeter. Maak de ui schoon. Snipper deze fijn. Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Hak de hazelnootjes grof en bak voor 3 min in de hapjespan. Haal uit de pan. Was de peterselie en hak grof

Stap 2

Verwarm de hapjespan met een scheut olie. Fruit de ui even aan en voeg de aardappel, paprika, kerriepoeder en linzen toe. Bak alles gedurende 5 minuten.

Stap 3

Voeg nu de bouillon en tomatenblokjes toe en laat het geheel 15 minuten rustig pruttelen.

Stap 4

Doe de rijst in de pan met kokend water, kook 10 minuten. Giet af en laat uitwasemen

Stap 5

Voeg nu de kokoscréme toe en laat vervolgens nog 5 a 10 minuten door pruttelen.

Stap 6

Was en snijd de appel in plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Schep de rijst in diepe borden. Voeg een schep dahl toe en dresseer met hazelnoot, appelreepjes en gehakte peterselie.