Gebakken schelvis met Hollandaisesaus
Vis

Gebakken schelvis met Hollandaisesaus

pastinaakkoekjes en bimi

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 eetlepel(s) bloem
  • 25 gram boter
  • 1.5 stuk(s) eieren
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram pastinaak
  • 100 gram schelvis
  • 0.5 bosje(s) sprouting broccoli bimi
  • 5 gram tijm
  • 0.25 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 50 gram boter
  • 3 stuk(s) eieren
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram pastinaak
  • 200 gram schelvis
  • 1 bosje(s) sprouting broccoli bimi
  • 10 gram tijm
  • 0.5 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 1.5 eetlepel(s) bloem
  • 75 gram boter
  • 4.5 stuk(s) eieren
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 450 gram pastinaak
  • 300 gram schelvis
  • 1.5 bosje(s) sprouting broccoli bimi
  • 15 gram tijm
  • 0.75 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 100 gram boter
  • 6 stuk(s) eieren
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 600 gram pastinaak
  • 400 gram schelvis
  • 2 bosje(s) sprouting broccoli bimi
  • 20 gram tijm
  • 1 eetlepel(s) witte wijnazijn

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Zorg dat je boter niet gloeiend heet is als je deze bij de eidooiers schenkt. Het ei kan dan namelijk gaan stollen en dan krijg je geschifte Hollandaise saus.

Chef Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 120 graden. Rasp de pastinaak met een grove rasp, mandoline of keukenmachine en doe in een kom. Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe bij de pastinaak. Splits 1 ei per persoon. Doe de eidooiers in een maatbeker en zet apart. Voeg de rest van de eieren bij de eiwitten, klop los en meng door de pastinaak. Voeg naar smaak peper en zout toe aan het pastinaakmengsel.

Stap 2

Verhit een laagje olie in een koekenpan en schep met 2 lepels 3 à 4 hoopjes pastinaak in de pan. Bak de pastinaakkoekjes in 4-5 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de pan en blijf op deze manier pastinaakkoekjes bakken tot het mengsel op is. Houd de koekjes warm in de oven in een ovenvaste schaal.

Stap 3

Maak de pan schoon en verhit opnieuw een scheutje olie. Bestrooi de vis met bloem en peper en zout naar smaak en bak in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar. Keer de vis halverwege.

Stap 4

Breng ondertussen een laag water aan de kook in een pan. Kook de bimi in ongeveer 4 minuten beetgaar en giet vervolgens af.

Stap 5

Smelt de boter op laag vuur in een steelpan. De boter mag niet gaan kleuren of bruisen. Voeg de azijn toe aan de eidooier. Schenk al purerend met de staafmixer de gesmolten boter in een dun straaltje erbij tot een gebonden Hollandaisesaus is ontstaan. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Stap 6

Leg de pastinaakkoekjes, bimi en vis op de borden. Schenk de Hollandaise saus erover en serveer.