Gebakken aardappeltjes met gegrilde witlof, tomatensalsa en een kipworstje
Vlees

Gebakken aardappeltjes met gegrilde witlof, tomatensalsa en een kipworstje

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 40 min bereidingstijd

Ingredi├źnten

-
+
  • 200 stuk(s) aardappel(en)
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 10 gram lavas
  • 10 eetlepel(s) roomboter
  • 0.5 theelepel(s) sambal
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 0.5 gram trostomaten
  • 2 stuk(s) witlof
  • 400 stuk(s) aardappel(en)
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 15 gram lavas
  • 20 eetlepel(s) roomboter
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 0.5 gram trostomaten
  • 4 stuk(s) witlof
  • 600 stuk(s) aardappel(en)
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 25 gram lavas
  • 30 eetlepel(s) roomboter
  • 1.5 theelepel(s) sambal
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 0.5 gram trostomaten
  • 6 stuk(s) witlof
  • 800 stuk(s) aardappel(en)
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 30 gram lavas
  • 40 eetlepel(s) roomboter
  • 2 theelepel(s) sambal
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 1 gram trostomaten
  • 8 stuk(s) witlof

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen, halveer de grote en kook ze in zijn geheel gaar in ongeveer 20-25 minuten. (Je kunt dit het beste die middag of zelfs de dag van tevoren doen. Koud bakken de aardappeltjes het beste) Giet de aardappelen af als ze bijna gaar zijn. Test dit door te kijken of je er met een schilmesje in kan prikken, niet met een vork.

Bereidingswijze:

Pluk de blaadjes van de lavas en snijd deze in fijne reepjes. Pel de sjalot en de knoflook en snipper deze zo fijn mogelijk. Voor de tomatensalsa, snijd de tomaten in blokjes en meng dit met de knoflook, sjalot, sambal, helft van de lavas, een scheutje olijfolie en een snufje zeezout. Snijd de afgekoelde aardappelen in schijfjes van ┬Ż cm dik. Verwarm ondertussen een bakpan met roomboter en een scheutje olijfolie en bak de aardappelschijfjes in ca. 10 minuten krokant. Halveer de witlof en smeer ze in met olijfolie. Verwarm de grillpan en grill de witlof op de snijkant gaar in ca. 8 minuten. Als de witlof gaar is bestrooi het met de rest van de lavas, peper en zout. Verwarm tegelijkertijd een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de kipworstjes in ca. 8 minuten gaar. Serveer het gebakken worstje met de aardappeltjes, witlof en tomatensalsa.