
Gado gado met krupi en komkommer
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) eieren
- 1 teentje(s) knoflook
- 10 gram krupi kroepoek
- 0.5 stuk(s) limoen
- 1 stuk(s) mini komkommer
- 60 gram rijst
- 50 gram taugé
- 125 gram waspeen
- 2 stuk(s) eieren
- 1 teentje(s) knoflook
- 20 gram krupi kroepoek
- 0.5 stuk(s) limoen
- 2 stuk(s) mini komkommer
- 125 gram rijst
- 100 gram taugé
- 250 gram waspeen
- 3 stuk(s) eieren
- 2 teentje(s) knoflook
- 30 gram krupi kroepoek
- 0.5 stuk(s) limoen
- 3 stuk(s) mini komkommer
- 200 gram rijst
- 150 gram taugé
- 375 gram waspeen
- 4 stuk(s) eieren
- 2 teentje(s) knoflook
- 40 gram krupi kroepoek
- 1 stuk(s) limoen
- 4 stuk(s) mini komkommer
- 250 gram rijst
- 200 gram taugé
- 450 gram waspeen
Benodigdheden
- steelpan
- snijplank
- mes
- kookpan
- hapjespan
- rasp
Bereidingswijze
Breng water in een kookpan aan de kook en voeg er de rijst aan toe. Kook de rijst 10 minuten. Kook in een andere pan de eieren naar wens en laat schrikken. Pel de eieren en halveer ze.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snipper fijn. Snijd de komkommer in reepjes, maak de waspeen schoon en snijd in reepjes.
Doe de komkommer in een kom en marineer lichtjes met een beetje sap en rasp van de limoen.
Verwarm in een ruime hapjespan een scheutje zonnebloemolie en fruit er heel kort de knoflook. waspeen en taugé in aan. Kruid met zout en peper.
Maak ondertussen de satésaus volgens de instructies op de verpakking.
Verdeel de rijst over de borden en schep er de gemarineerde taugé en waspeen op en leg er de gehalveerde eitjes bij. Schep er de satésaus overheen en garneer met de krupi en komkommers.