Gado gado maaltijdsoep
Vega

Gado gado maaltijdsoep

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram aardpeer
  • 1 stuk(s) eieren
  • 0.5 stuk(s) groente bouillonblokje
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 50 gram pindakaas
  • 0.25 stuk(s) rode peper
  • 125 gram savooie kool
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 75 gram taugé
  • 250 eetlepel(s) water
  • 150 gram aardpeer
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1 stuk(s) groente bouillonblokje
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 100 gram pindakaas
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 250 gram savooie kool
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 150 gram taugé
  • 500 eetlepel(s) water
  • 200 gram aardpeer
  • 3 stuk(s) eieren
  • 1 stuk(s) groente bouillonblokje
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 150 gram pindakaas
  • 0.75 stuk(s) rode peper
  • 375 gram savooie kool
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 200 gram taugé
  • 750 eetlepel(s) water
  • 250 gram aardpeer
  • 4 stuk(s) eieren
  • 2 stuk(s) groente bouillonblokje
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 200 gram pindakaas
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 500 gram savooie kool
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 250 gram taugé
  • 1000 eetlepel(s) water

Tip

Na het koken is het belangrijk om het ei te laten ‘schrikken’. Dit doe je door de gekookte eieren uit het hete water te halen en circa 10 seconden onder stromend koud water te houden. Hiermee stop je niet alleen de garing, je kunt het ei nu makkelijker pellen.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Rasp de gember. Snijd de aardpeer in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn en de rode peper in ringetjes.

Stap 2

Verwarm de olie in een kookpan op laag vuur en fruit de gember en de knoflook aan. Voeg daarna de gesneden kool toe en bak 5 minuten. Voeg het water, bouillonblokje en de pindakaas toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat 5 minuten pruttelen.

Stap 3

Bak de plakjes aardpeer goudbruin in een scheutje olijfolie en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Kook ondertussen de eitjes naar wens gaar.

Stap 4

Spoel de taugé af met water in een vergiet en laat uitlekken. Voeg de taugé en de sojasaus toe aan de soep. Laat de groenten ongeveer 5 minuten garen in de soep.

Stap 5

Schep de pindastoof in de kommen, schep er wat bouillon bij en garneer met de gepelde eitjes, de plakjes aardpeer en de rode peper ringetjes.