Frisse witlof salade
Vega

Frisse witlof salade

met krieltjes en eitjes

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 35 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 125 gram cherrytomaten
  • 1 stuk(s) eieren
  • 0.5 theelepel(s) honing
  • 150 gram krieltjes
  • 1 stengel(st) oregano
  • 50 gram walnoten
  • 2 stuk(s) witlof
  • 1.5 mililiter yoghurt
  • 1 stuk(s) appel
  • 250 gram cherrytomaten
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1 theelepel(s) honing
  • 300 gram krieltjes
  • 2 stengel(st) oregano
  • 100 gram walnoten
  • 4 stuk(s) witlof
  • 3 mililiter yoghurt
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 375 gram cherrytomaten
  • 3 stuk(s) eieren
  • 1.5 theelepel(s) honing
  • 450 gram krieltjes
  • 3 stengel(st) oregano
  • 150 gram walnoten
  • 6 stuk(s) witlof
  • 4.5 mililiter yoghurt
  • 2 stuk(s) appel
  • 500 gram cherrytomaten
  • 4 stuk(s) eieren
  • 2 theelepel(s) honing
  • 600 gram krieltjes
  • 4 stengel(st) oregano
  • 200 gram walnoten
  • 8 stuk(s) witlof
  • 6 mililiter yoghurt

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • 1 bakpan
  • snijplank
  • mes
  • mengkom
  • rasp

Bereidingswijze

Stap 1

Was de krieltjes zorgvuldig en snijd ze in de lengte doormidden.

Stap 2

Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook. Kook de krieltjes in ongeveer 10 min gaar met eventueel takjes oregano en tijm erbij. Giet daarna af en laat ze uitstomen in de kookpan. Kook ondertussen de eieren naar wens.

Stap 3

Was ondertussen de witlof, tomaat en appel. Snijd de kontjes van de witlof en snijd vervolgens de stronk in vieren in de lengte door. Verwijder de hartjes. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de appel in dunne reepjes en meng ze in een mengkom met de yoghurt. Hak de walnootjes grof. Pel de eitjes en snijd in partjes.

Stap 4

Meng de gesneden witlof, tomaat, lauwwarme krieltjes, partjes ei en de helft van de walnootjes samen in een mengkom tot een salade. Breng op smaak met peper, zout en honing.

Stap 5

Verdeel de salade over de borden. Dresseer met de overgebleven walnootjes en eventueel nog een beetje honing.