Forel uit de oven met fusilli en witte bietjes
Vis

Forel uit de oven met fusilli en witte bietjes

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) forel
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 60 gram pasta
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 5 gram tijm
  • 1 gram tomaten
  • 250 gram witte bieten
  • 2 stuk(s) forel
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 120 gram pasta
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 10 gram tijm
  • 2 gram tomaten
  • 500 gram witte bieten
  • 3 stuk(s) forel
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 180 gram pasta
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 13 gram tijm
  • 3 gram tomaten
  • 750 gram witte bieten
  • 4 stuk(s) forel
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 240 gram pasta
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 16 gram tijm
  • 4 gram tomaten
  • 1000 gram witte bieten

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 210 C°. Schil de witte bietjes en snijd deze in kleine, gelijke blokjes. Breng in een kookpan ruim water met zout aan de kook. Kook de bietjes in ca 15 minuten gaar. Spoel de forel af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Smeer de forel in met olijfolie en bestrooi met peper en zout aan beide zijdes.

Stap 2

Was en snijd de tomaat. Snijd per forel 4 dunnen plakjes en snijd het restant in blokjes. Scheur per forel een vel aluminiumfolie. Maak een pakketje met de forel en 1 grof gesneden teen knoflook in het midden, met aan beide zijdes 2 plakjes tomaat en 2 takjes tijm. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak deze voor ca 30 minuten in de oven.

Stap 3

Breng in een kookpan ruim water met zout aan de kook. Kook de fusilli volgens de verpakking beetgaar. Pel en hak de rest van de knoflook. Pel en snipper de ui. Rits de blaadjes van de rest van de takjes tijm. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Stap 4

Verwarm een scheutolijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en tijm. Voeg de paprika en blokjes tomaat toe en bak deze ca 2 minuten. Voeg de gekookte bietjes en pasta toe aan het groentemengsel en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Controleer of de forel gaar is met een thermometer (kerntemperatuur: 60 graden Celcius) of maak het pakketje open en kijk of de vis met een vork loskomt van de graad. Indien de vis nog niet gaar is, bak deze nog 10 minuten in de oven.

Stap 6

Serveer de pasta en forel op twee aparte borden, zodat je aan de eettafel de forel kunt fileren en direct op de pasta kunt leggen.