Focaccia ‘caprese’
Vega

Focaccia ‘caprese’

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 15 bosje(s) basilicum
  • 50 gram bruchetta tapenade
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 0.5 stuk(s) mozzarella
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 0.5 stuk(s) rozemarijn focaccia
  • 100 gram san marzano tomaten
  • 30 bosje(s) basilicum
  • 100 gram bruchetta tapenade
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 0.5 stuk(s) mozzarella
  • 1 stuk(s) paprika
  • 1 stuk(s) rozemarijn focaccia
  • 150 gram san marzano tomaten
  • 45 bosje(s) basilicum
  • 150 gram bruchetta tapenade
  • 1 stuk(s) courgette
  • 1 stuk(s) mozzarella
  • 1 stuk(s) paprika
  • 1.5 stuk(s) rozemarijn focaccia
  • 200 gram san marzano tomaten
  • 60 bosje(s) basilicum
  • 200 gram bruchetta tapenade
  • 1 stuk(s) courgette
  • 1 stuk(s) mozzarella
  • 2 stuk(s) paprika
  • 2 stuk(s) rozemarijn focaccia
  • 250 gram san marzano tomaten

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • 1 bakplaat

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden met de bovenwarmte aan. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Snijd het brood horizontaal doormidden en leg op het bakpapier.

Stap 2

Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in reepjes. Snijd de courgette in mooie plakken. Snijd de tomaatjes door de helft.

Stap 3

Smeer het brood in met de tapenade en leg daar de plakjes courgette op. Besprenkel lichtjes met olijfolie en kruid met zout en peper.

Stap 4

Verdeel er dan de paprika en tomaat over en verdeel er de mozzarella overheen

Stap 5

Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 12 minuten mooi goudbruin. Hak ondertussen de basilicum grof

Stap 6

Neem uit de oven. Maal er nog wat versgemalen peper over. Snijd in mooie punten of parten. En garneer met de basilicum