Flammkuchen met peer en walnoten
Vega

Flammkuchen met peer en walnoten

  • 0 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 1 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 45 gram geitenkaas
  • 1 stuk(s) peer
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 50 gram rucola
  • 5 gram tijm
  • 15 gram walnoten
  • 45 eetlepel(s) zure room
  • 1 stuk(s) courgette
  • 2 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 90 gram geitenkaas
  • 2 stuk(s) peer
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 75 gram rucola
  • 10 gram tijm
  • 30 gram walnoten
  • 50 eetlepel(s) zure room
  • 2 stuk(s) courgette
  • 3 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 110 gram geitenkaas
  • 3 stuk(s) peer
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 100 gram rucola
  • 10 gram tijm
  • 45 gram walnoten
  • 60 eetlepel(s) zure room
  • 2 stuk(s) courgette
  • 4 stuk(s) flammkuchenbodem
  • 150 gram geitenkaas
  • 4 stuk(s) peer
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 125 gram rucola
  • 15 gram tijm
  • 60 gram walnoten
  • 60 eetlepel(s) zure room

Benodigdheden

  • lepel
  • bakplaat + bakpapier
  • mandoline of kaasschaaf
  • snijplank
  • kom

Tip

Je ontvangt meerdere flammkuchen bodems. Beschik je over een kleinere oven, bak dan één flammkuchen per keer, terwijl je ondertussen samen de andere opeet.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 185 graden met boven[1]en onderwarmte aan. Rits de tijm. Verkruimel de geitenkaas. Was de peer en snijd in plakjes. Schil desgewenst.

Stap 2

Meng de 1/3e van de tijm met de zure room. Kruid rijkelijk met versgemalen peper. Hak de walnoten grof.

Stap 3

Was en snijd de courgette in dunne plakjes. Dit kan met kaasschaaf of mandoline. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen.

Stap 4

Leg de flammkuchen bodems op een bakplaat met bakpapier en bak ze 3 minuten in de voorverwarmde oven, zodat ze al enigszins krokant worden. Op deze manier blijven ze krokanter als er alle vochtige toppings er op komen.

Stap 5

Neem de flammkuchen uit de oven, smeer in met de gekruide room en verdeel er de courgette, peer en rode ui over. Bestrooi met de gebrokkelde geitenkaas, de rest van de tijm en de walnoten. Plaats terug in de oven en bak in ongeveer 10 minuten mooi krokant.

Stap 6

Bestrooi de flammkuchen met rucola, snijd in mooie punten en serveer op een plank