
Erwtensoep met rookworst
en stokbrood
- 60 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) afbak stokbrood
- 200 gram knolselderij
- 0.5 stuk(s) korte prei
- 2 stuk(s) kruidnagel
- 1 blad(en) laurierblad
- 80 gram rookworst
- 75 gram spliterwten
- 300 milliliter water
- 100 gram wortel
- 35 gram zoete aardappelspread
- 0.5 theelepel(s) zout
- 1 stuk(s) afbak stokbrood
- 400 gram knolselderij
- 1 stuk(s) korte prei
- 4 stuk(s) kruidnagel
- 2 blad(en) laurierblad
- 160 gram rookworst
- 150 gram spliterwten
- 600 milliliter water
- 200 gram wortel
- 70 gram zoete aardappelspread
- 1 theelepel(s) zout
- 1.5 stuk(s) afbak stokbrood
- 600 gram knolselderij
- 1.5 stuk(s) korte prei
- 6 stuk(s) kruidnagel
- 3 blad(en) laurierblad
- 240 gram rookworst
- 225 gram spliterwten
- 900 milliliter water
- 300 gram wortel
- 105 gram zoete aardappelspread
- 1.5 theelepel(s) zout
- 2 stuk(s) afbak stokbrood
- 800 gram knolselderij
- 2 stuk(s) korte prei
- 8 stuk(s) kruidnagel
- 4 blad(en) laurierblad
- 320 gram rookworst
- 300 gram spliterwten
- 1200 milliliter water
- 400 gram wortel
- 140 gram zoete aardappelspread
- 2 theelepel(s) zout
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie
Vanaf 49.50 per weekTip!
De bereidingstijd lijkt misschien lang, maar je hebt er eigenlijk niet veel werk aan. Het grootste deel van de tijd staat de soep lekker te pruttelen op het fornuis. Toch iets minder geduld? Dan kun je de soep ook na 40-45 minuten kooktijd pureren met een staafmixer.
Chef Colette
Bereidingswijze
Doe de spliterwten in een zeef, spoel ze goed af en doe ze in een soeppan. Voeg het water, zout, laurier en kruidnagel toe en breng aan de kook. Laat 25 minuten koken.
Snijd ondertussen de wortel in kleine blokjes. Schil de knolselderij en snijd ook in kleine blokjes. Snijd de prei in halve ringen en was zorgvuldig. Doe de groenten bij de spliterwten in de pan en laat 30 minuten meekoken tot de spliterwten helemaal uit elkaar zijn gevallen. Roer af en toe. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de worst in plakjes en voeg toe aan de soep. Laat 5 minuten meewarmen. Proef en breng de soep eventueel verder op smaak met peper en zout.
Schep de soep in kommen of diepe borden. Neem de broodjes uit de oven en serveer ze samen met de zoeteaardappelspread bij de soep.