
Erwtensoep
met vegan worst en stokbroodje
- 80 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 35 gram Kikkererwtenspread paprika
- 1 theelepel(s) grootmoe's stoofkruiden
- 200 gram knolselderij
- 1 stuk(s) korte prei
- 75 gram spliterwten
- 0.5 stuk(s) stokbrood meerzaden
- 1 stuk(s) vegan worst
- 300 milliliter water
- 100 gram wortel
- 0.5 theelepel(s) zout
- 70 gram Kikkererwtenspread paprika
- 2 theelepel(s) grootmoe's stoofkruiden
- 400 gram knolselderij
- 2 stuk(s) korte prei
- 150 gram spliterwten
- 1 stuk(s) stokbrood meerzaden
- 2 stuk(s) vegan worst
- 600 milliliter water
- 200 gram wortel
- 1 theelepel(s) zout
- 105 gram Kikkererwtenspread paprika
- 3 theelepel(s) grootmoe's stoofkruiden
- 600 gram knolselderij
- 3 stuk(s) korte prei
- 225 gram spliterwten
- 1.5 stuk(s) stokbrood meerzaden
- 3 stuk(s) vegan worst
- 900 milliliter water
- 300 gram wortel
- 1.5 theelepel(s) zout
- 140 gram Kikkererwtenspread paprika
- 4 theelepel(s) grootmoe's stoofkruiden
- 800 gram knolselderij
- 4 stuk(s) korte prei
- 300 gram spliterwten
- 2 stuk(s) stokbrood meerzaden
- 4 stuk(s) vegan worst
- 1200 milliliter water
- 400 gram wortel
- 2 theelepel(s) zout
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega
Vanaf 21.00 per weekTip!
De bereidingstijd lijkt misschien lang, maar je hebt er eigenlijk niet veel werk aan. Het grootste deel van de tijd staat de soep lekker te pruttelen op het fornuis!
Chef Colette
Bereidingswijze
Doe de spliterwten in een zeef, spoel ze goed af en doe ze in een soeppan. Voeg het water, zout en de stoofkruiden toe en breng aan de kook. Laat 25 minuten koken
Snijd ondertussen de wortel in kleine blokjes. Schil de knolselderij en snijd ook in kleine blokjes. Snijd de prei in halve ringen en was zorgvuldig. Doe de groenten bij de spliterwten in de pan en laat 30 minuten meekoken tot de spliterwten helemaal uit elkaar zijn gevallen. Roer af en toe. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de plantbased worstjes in stukjes en voeg toe aan de soep. Laat 5 minuten meewarmen. Proef en breng de soep eventueel verder op smaak met peper en zout.
Schep de soep in kommen of diepe borden. Neem de broodjes uit de oven en halveer ze. Besmeer de helften met de kikkererwtenspread en serveer ze bij de soep.